Oul este unul din cele mai bogate alimente, încadrat în categoria super alimente, având foarte multe valori nutritive pentru sănătate. Oul este bogat în proteine, aminoacizi, vitamine și minerale, inclusiv fosforul și zincul, dar și o sursă importantă de antioxidanți. Practic, oul nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic.
Din punct de vedere culinar, există mai multe metode prin care se pot prepara ouăle și mai multe preparate în care acestea pot fi incluse. Din punct de vedere astrologic, zodiile au propriile modalități în care își prepară ouăle. Unii nativi le preferă fierte, alții în salate, unii mănâncă omletă sau ouă ochiuri, practic felul în care prepară ouăle spune foarte multe despre propria personalitate. Cum prepară, așadar, fiecare din cele 12 semne zodiacale ouăle?
Berbec
Berbecul este reprezentant al elementului foc și, în ceea ce privește gusturile culinare, poate fi extrem de capricios. Fiind un semn zodiacal caracterizat de energie, Berbecul preferă ouăle omletă, pufoase, delicioase, bătute energic, cu pâine prăjită sau învelite într-o tortilla caldă.
Taur
În ceea ce privește experiențele culinare, Taurii sunt foarte pretențioși, le plac mâncărurile tradiționale, dar nu refuză niciodată un preparat exotic. Taurii sunt foarte încăpățânați și nu renunță la ideile lor, vor să trăiască în confort, siguranță, să mănânce bine, sunt mari amatori ai preparatelor culinare cu gusturi bogate, așadar nativii preferă să mănânce oul dimineața sub formă de omletă foarte bogată. Cu multă brânză, cartofi, bacon, cârnați, roșii și alături un suc de portocale proaspăt stors și o pâine aburindă, Taurul se va simți mai mult decât sătul.
Gemeni
Gemenii reprezintă elementul aer, sunt foarte vorbăreți, comunicativi, și preferă mâncărurile simple, dar bune. Dualitatea îi determină pe Gemeni să aleagă fie un preparat foarte simplu, fie sofisticat, chiar și când vine vorba de banalul ou. Așadar, un ou prăjit simplu cu puțină sare și piper presărate pe deasupra, moale și delicios, în care să poată înmuia o pâine proaspătă este suficient pentru ca nativul să fie satisfăcut.
Rac
Reprezentant al elementului apă, Racii sunt conduși de sentimente, dar preferă să se ascundă sub o carapace foarte dură. Așa le plac și ouăle Racilor, foarte moi la interior și dure la exterior. Așadar, un ou fiert moale timp de cinci șase minute pe care Racul îl va servi alături de o felie de pâine proaspătă, un suc revigorant sau o cafea tare va fi un mic dejun ideal pentru acești nativi.
Leu
Leii adoră să fie în centrul atenției și adoră lucrurile bine făcute. Foarte pretențioși la mâncare, nativii vor ca totul să fie perfect. Un mic dejun ideal pentru Lei sau o gustare potrivită va include un ou prăjit cu o crustă tare și un interior moale pus pe o felie de pâine cu avocado, alături de o salată de legume sau de legume trase la tigaie.
Fecioara
Fecioara este pretențioasa, perfecționista, critica zodiacului, de aceea pentru nativi totul trebuie să fie perfect. Inclusiv ouăle. Fecioarele vor alege ouăle potrivite, nici prea mari, nici prea mici, se vor uita foarte atent la data de expirare și le vor prepara așa cum le place, în apă fierbinte, ouă poșate cu un gust delicat în interior, cremos, care pot fi adăugate la diferite feluri de mâncare: lângă o friptură, într-o farfurie cu piure. Cert este că Fecioara va exersa până când oul va ieși perfect.
Balanța
Adesea Balanța nu știe cum să prepare oul pentru că are mari probleme cu deciziile luate în viață. Balanței îi place luxul, mâncarea bună, gusturile fine, așa că va prefera un mod echilibrat în care să-și prepare oul, dar și foarte inedit. Ouăle sous-vide sunt preparate cu ajutorul unei tehnici de gătit complicată, rezervat în general chefilor.
În general, această tehnică de gătire presupune vidarea alimentelor care se gătesc în baie de apă, la temperatură joasă, atent controlată, în vid, introduse în pungi vacuum. Dacă sună complicat această metodă de a prepara ouăle, pentru Balanță nu este cu siguranță.
Scorpion
Scorpionului îi plac lucrurile bine făcute în general și nu se mulțumește cu jumătăți de măsură, nici măcar când este vorba de mâncare. Așadar, pentru a face pe placul unui Scorpion va trebui să fierbi câteva ouă foarte tari astfel încât din gălbenuș să nu iasă niciun pic de zeamă. Aceste ouă vor fi tăiate în bucăți egale, puse pe o felie de pâine alături de felii de avocado, roșii și castraveți pentru a prepara un mic dejun gustos.
Săgetător
Săgetătorul este energic, aventurier, îi place viața și nu stă prea mult să se gândească la mâncare. Îi plac lucrurile simple care să îl sature, care să îi satisfacă pofta, iar pentru acești nativi specialiștii în astrologie recomandă un preparat mai deosebit. Pe o gogoașă rotundă de mari dimensiuni făcută la tigaie se va adăuga un ou poșat sau prăjit moale și se va consuma sub forma unui sandviș cu mult cașcaval și sosuri din belșug.
Capricorn
Capricornul muncește mult, este truditorul zodiacului așa că are nevoie de hrană pentru a da randament. Capricornului îi place mâncarea bună, dar se mulțumește cu orice, iar ouăle fac parte din meniul zilnic. Nativii adoră preparatele care conțin ou, dar îl pot consuma și ca atare. Budinca din legume cu ou, brioșele cu carne, legume și ou, checul aperitiv cu ce a rămas prin frigider și ou sunt doar câteva dintre preparatele rapide și delicioase pe care Capricornul le va consuma cu drag.
Vărsător
Vărsătorul este atipicul zodiacului, așa că să nu vă așteptați să consume ouăle fierte, prăjite sau omletă, ci va găsi o metodă inedită de a le prepara. Vărsătorul va consuma ouăle murate, fierte tari cu un gust dulce acrișor alături de un preparat cald.
Pești
Visătorii, romanticii și creativii zodiacului, Peștii își prepară ouăle omletă, dar foarte subțire, peste care pun brânză proaspătă, diferite legume, condimente ceea ce le place și o rulează sub forma unei clătite. Peștii pot mânca la fel de bine și o omletă simplă făcută în puțin unt și cu rozmarin, piper și sare și se vor simți la fel de mulțumiți ca și cum ar fi mâncat un preparat la un restaurant de lux.
Cele 12 semne zodiacale au metode diferite și inedite de a consuma ouăle prin tehnici cunoscute sau mai puțin cunoscute, dar delicioase și sățioase.
Surse foto: pixabay.com, pixabay.com, pexels.com, pexels.com, pexels.com, pexels.com, pexels.com, pexels.com, pexels.com
Surse articol: tastingtable.com