Home Cuplu Psihologia cuplului 10 aspecte financiare de care sa tii cont inainte sa te casatoresti

10 aspecte financiare de care sa tii cont inainte sa te casatoresti

10 aspecte financiare de care sa tii cont inainte sa te casatoresti
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 09.04.2024

Înainte de a porni pe același drum în viață împreună cu persoana iubită, înainte de a vă uni destinele, este important să știți că dragostea trece prin stomac și sunt foarte importante aspectele financiare în relație. Cu ce datorii vine fiecare dintre parteneri, ce țeluri financiare au soții pe termen lung și cum se vor descurca cu gestionarea bugetului comun?

Momentul în care decizi să-ți unești destinele cu persoana alături de care îți vei petrece restul vieții este unic, fericit, dar ceea ce contează foarte mult, pentru că dragostea trece prin stomac, sunt aspectele financiare de care amândoi trebuie să țineți cont atunci când plecați la drum împreună.

Cu alte cuvinte, nu doar pregătirile pentru nuntă contează, nu doar micile atenții și cadouri primite de la rudele și de la prietenii invitați pentru a vă fi alături în ziua cea mare vă vor ajuta pe viitor, ci este foarte important să țineți cont de anumite aspecte ce țin de bunăstarea cuplului din punct de vedere financiar pentru un viitor lipsit de griji.

Specialiștii susțin că problemele financiare reprezintă cel mai important argument pentru un divorț, iar înainte de a merge împreună, de mână, la altar, mirii trebuie să se asigure că își verifică și compatibilitatea …financiară.

1. Datoriile individuale devin datorii comune

După ce te căsătorești, datoriile individuale devin datorii comune. Trebuie să te asiguri că ai înțeles foarte bine acest concept și că îi știi istoricul partenerului din punct de vedere financiar, istoricul la bănci, lista împrumuturilor pe care le-a luat, le-a achitat sau nu, pentru că din momentul în care te căsătorești datoriile lui devin și responsabilitatea ta. Întreabă-ți viitorul soț sau viitoarea soție ce datorii are, ce obligații financiare are și ia în calcul deciziile pe care trebuie să le iei înainte să te căsătorești.

2. Valoarea împrumutului pe care îl puteți lua

Scorul de credit sau valoarea împrumutului pe care îl puteți lua este un alt aspect foarte important atunci când te căsătorești. Poate aveți nevoie să faceți un împrumut mare pentru a vă achiziționa o casă, o mașină, pentru a face renovări și atunci vor fi luate în considerare atât veniturile tale, cât și veniturile lui sau ei. De aceea, dacă intenționați să faceți un credit mare, trebuie să puneți pe masă toate caracteristicile financiare înainte de a vă căsători.

3. Încrederea în informațiile personale și deciziile financiare luate de persoana dragă

cuplu cumparaturi pe laptop

Înainte de a vă căsători trebuie să aveți încredere unul în celălalt că luați cele mai bune decizii financiare pentru binele individual, dar mai ales pentru binele cuplului. Cu alte cuvinte, este foarte important ca obligațiile financiare să fie respectate și fiecare dintre soți să își prezinte informațiile personale legate de creditele luate în trecut, legate de veniturile pe care le are din toate sursele și mai ales să își prezinte obiceiurile de a cheltui banii.

4. Încadrarea într-un buget

cuplu cumparaturi

Unele cupluri aleg să locuiască împreună înainte de a se căsători, doar pentru a se asigura că sunt compatibili din punct de vedere financiar. A trăi împreună cu o persoană nu este mereu ușor, mai ales dacă abia v-ați cunoscut de câteva luni. Pentru a evita surprizele neplăcute, indicat ar fi să locuiți pentru o perioadă de timp pentru a vă da seama de obiceiurile financiare ale fiecăruia dintre parteneri, de modul în care celălalt cheltuie banii, de felul în care vă încadrați într-un buget săptămânal și de deciziile de a cheltui banii la comun sau individual.

5. Achiziționarea sau închirierea unei proprietăți

După căsătorie cu siguranță o să doriți să locuiți împreună, așa că va trebui să găsiți o locuință de închiriat sau de cumpărat într-o zonă aleasă de comun acord. Fie că sunteți în căutarea unei proprietăți de închiriat sau de cumpărat, va trebui să aveți suficient de mulți bani strânși pentru a plăti un avans și un scor de credit bun pentru a primi împrumutul necesar.

6. Sunt și copii implicați în relația voastră?

Dacă unul sau amândoi partenerii au copii din relațiile anterioare, atunci cu siguranță aceasta este o obligație financiară foarte mare, iar soții trebuie să discute aceste probleme. Este posibil ca responsabilitatea financiară pentru un copil include pensie alimentară și alte obligații, să afecteze relația după căsătorie.

7. Discutați liber despre istoricul financiar al fiecăruia

familie bani

Înainte de a porni la drum împreună, este foarte important să discutați despre istoricul financiar al fiecăruia dintre parteneri. Dacă ați avut un credit neplătit, o factură de care ați uitat și care v-a adus în biroul de credit, dacă aveți chestiuni negative legate de aspectul financiar, ar trebui să le aduceți în discuție în primul rând pentru a obține încrederea partenerului și în al doilea rând pentru a nu ascunde nimic din ceea ce trebuie să știe celălalt.

8. Discutați despre țelurile comune pe plan financiar pe termen lung

Înainte de a vă căsători este bine că amândoi să vă așezați la masă împreună, să discutați despre scopurile comune pe care le aveți ți unde vă vedeți peste 5, 10 sau 20 de ani după ce vă căsătoriți. Discuțiile trebuie să includă țelurile financiare pe termen scurt, cum ar fi achiziționarea unei mașini sau obținerea unui credit pentru nevoile personale ale cuplului, dar și pe termen lung cum ar fi plătirea creditului pentru o casă. Țelurile trebuie să fie comune pentru că în timp ce unul dintre parteneri dorește să-și continue studiile, altul poate să-și dorească copiii foarte repede după căsătorie, de aceea trebuie să țineți cont de dorințele fiecăruia.

9. Creați un plan pe termen lung

Este foarte important ca amândoi partenerii să își îndeplinească obligațiile financiare, să fie onești unul cu celălalt despre situația financiară, despre obstacolele, dar și aspectele pozitive și să se decidă asupra unei metode de plată a datoriilor și de economisirea banilor.

10. Cine va administra bugetul familiei?

Un alt aspect foarte important de luat în considerare este persoana desemnată din cuplu care va administra bugetul familiei. Preferabil partenerul care este mai zgârcit, cheltuie mai puțin, care știe cum să administreze banii și cum să se țină de un buget, dar fiecare dintre soți trebuie să aibă acces la contul comun al familie.

Ținând cont de toate aceste 10 aspecte financiare cu siguranță veți face alegerea corectă atunci când veți păși amândoi pe același drum în viață împreună.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: allbusiness.com

Newsletter