Te invatam noi cum! Ce spui de 7 tipuri de exercitii simple si la indemana oricui, dar cu efecte vizibile in scurt timp? Esti din ce in ce mai interesat, nu este asa?
Sa incepem...
In primul rand, nu trebuie sa uiti ori sa sari peste etapa de incalzire pentru a evita eventualele neplaceri cum ar fi intinderile de muschi.
1. GenoflexiuniAcest tip de exercitiu este indicat pentru intarirea si modelarea posteriorului. Exercitiul nu va avea, insa, efectul scontat daca nu este executat cum trebuie. Asa ca pozitia corecta este urmatoarea: stai cu picioarele departate astfel incat sa depasesti putin linia umerilor si tine mainile pe langa corp. Ai grija sa tii intotdeauna spatele drept si lasa-te in jos pana la punctul in care coapsele sunt paralele cu podeaua. Ramai doua-trei secunde in aceasta pozitie, apoi revino. Foarte importanta este si respiratia, corect fiind sa inspiri cand te ghemuiesti si sa expiri cand te ridici. In primele zile sunt suficiente doua serii a cate cincisprezece genoflexiuni, urmand ca numarul acestora sa creasca treptat. |
|
In urma acestui exercitiu vei obtine coapse ferme si puternice. Cum procedezi? Stai cu picioarele departate si cu mainile pe coapse. Fa un pas inainte cu piciorul stang si apoi indoaie-l pana cand coapsa devine paralela cu podeaua. Ramai in aceasta pozitie doua-trei secunde apoi revino in pozitia initiala. Repeta si cu piciorul drept, avand grija sa inspiri cand incepi fandarea si sa expiri cand revii in pozitia initiala.
Incepe cu douasprezece fandari pentru fiecare picior, urmand sa cresti treptat numarul lor pe parcursul zilelor de antrenament.
Efectuand acest exercitiu vei pune in miscare atat posteriorul, cat si gambele. Tinand o greutate in mana stanga, ridica-te usor pe varful piciorului stang, celalalt picior fiind si el putin indoit si ridicat de pe sol. Pentru a-ti mentine echilibrul, sprijina-te cu mana dreapta de un perete. Aceleasi etape trebuie sa le urmezi si pentru celalalt picior.
Repeta acest exercitiu de cate douazeci de ori pentru fiecare picior.
Flotarile reprezinta un tip de exercitiu care lucreaza, concomitent, bratele, muschii pieptului si ai spatelui, precum si cei ai picioarelor.
Incepe prin a te aseza in pozitia clasica pentru flotari, mai exact cu mainile pe podea, la nivelul umerilor, cu spatele drept, cu degetele de la picioare sprijinite pe podea. Acum urmeaza partea dificila, trebuie sa te lasi pana ce pieptul atinge podeaua, dupa care sa te ridici.
Daca ti se pare ca este prea usor, creste numarul flotarilor sau departeaza putin bratele.
Pentru ca aceste exercitii si-au dovedit eficacitatea, au aparut numeroase variante pentru a veni in sprijinul tuturor doritorilor de a-si imbunatati conditia fizica. Este adevarat ca exista cateva tipuri clasice, dar mereu mai inventeaza cineva ceva pentru a satisface mai multe gusturi.
Insa noi ne vom opri la traditionalele abdomene. Intinde-te, deci, pe spate, cu genunchii indoiti si talpile asezate pe podea, apoi pune-ti mainile la ceafa. Folosind muschii abdominali si nu pe cei ai gatului, ridica-te de la podea aproximativ treizeci de grade. Pentru a varia, in timp ce iti ridici corpul, poti trage si genunchii la piept, incordandu-ti simultan si abdomenul.
Pentru a realiza acest exercitiu, iti pui in miscare trei perechi de muschi: cei abdominali atunci cand te ridici, cei abdominali inferiori cand tragi picioarele si pe cei mediani, prin incordarea abdomenului.
Pentru inceput, incearca trei serii a cate douasprezece repetari. Dupa o saptamana, mareste numarul de flotari.
|
Dupa o serie de astfel de exercitii, cu siguranta te vei simti mai bine si vei arata mai bine, lucru pe care il vor observa si il vor lauda toti invitatii. Totul tine de tine si de ambitia ta.