Originile voalului sunt mai vechi decat iti imaginai si anume din vremea Romei Antice. Semnificatia lui era una mistica si anume, prin purtarea voalului, femeia isi ascundea chipul de spiritele rele. Revenind la zilele noastre, voalul este un element ce intregeste tinuta miresei si are rolul de a scoate in evidenta frumusetea chipului celei care il poarta. De asemenea, ramane la alegera ta daca il porti lasat pe fata sau il aranjezi spre spate. |
|
Atunci cand faci alegerea voalului, i-a seama de cateva reguli care iti vor usura munca:
Tine cont de materialul rochiei de mireasa: alege un voal cu broderie daca rochia de mireasa are un astfel de model sau opteaza pentru cel cu insertii de pietre semipretioase daca acest element se gaseste pe rochie. Ai grija insa ca intreaga ta tinuta sa nu fie prea incarcata. Poti alterna asadar: o rochie cu broderie si un voal simplu sau invers.
Tine cont de coafura pe care vrei sa o adopti. In functie de cum vrei sa iti aranjezi parul: liber sau coc ori alt model de coafura, vei alege si voalul.
Tine cont de material: stii cum arata un voal clasic, insa te-ai gandit cum ai arata cu unul ceva mai deosebit? La foarte mare cautare au devenit matasea, dantela si satinul ca materiale din care se poate confectiona voalul. Daca vrei sa faci o astfel de alegere, ai grija ca materialele sa fie de cea mai buna calitate. Altfel risti sa ruinezi totul.
Tine cont de forma fetei: daca fata ta este mica, esti libera sa alegi un voal in mai multe straturi, usor mai complicat. In caz contrat, si anume daca fata ta este rotunda, opteaza pentru un voal simplu, lung.
|
|
VOALETA
Alternativa a voalului, voaleta are de asemenea o istorie interesanta. Acest accesoriu a reusit sa ia locul palariilor bine ornamentate. Confectionat din plasa sau voal si accesorizat cu pene sau flori,voaleta este o alegere pe care miresele de astazi o fac destul de des. Ea te va duce cu gandul la stilul clasic frantuzesc al anilor `60. Asadar, daca te hotarasti sa porti o rochie clasica, vintage alege cu incredere o voaleta in nuante nude potrivite rochiei tale. Nu trebuie sa optezi neaparat pentru alb insa ai grija ca cele doua sa se imbine atat din punct de vedere al materialului cat si cromatic. Modelele disponibile sunt diverse, indrazneste doar sa porti ceva sofisticat. Broderiile si aplicatiile din pene sau pietre pretioase sunt cele mai cautate modele de voalete. Ele intotdeauna vor aduce mireselor o nota de mister. |
|
Probabil ai testat terenul si ai vazut ca exista o multitudine de variante si modele ale voaletei. Iata un mic ghid care te va ajuta in alegerea ta:
Daca rochia ta este una clasica, opteaza pentru o voaleta in acelasi stil, si ce poate fi mai clasic decat una din plasa ce iti acopera o parte din fata.
Pentru rochiile elegante, glam, poti alege voaleta cu motive florale: cele cu trandafiri se vor incadra perfect in tinuta.
Esti noncoformista si rochia ta de mireasa este in acelasi stil, atunci poti opta pentru un model de voaleta ceva mai neobisnuit. Alege matasea sau satinul ca materiale.
Unei rochii vintage i se va potrivi de minune o voaleta din tulle cu diverse aplicatii: dantela, perle, flori sau pene.
Daca vei purta o rochie sofisticata dintr-un material ceva mai pretios, opteaza pentru o voaleta cu pietre pretioase. Vei fi astfel o mireasa rafinata si sofisticata.
Stilul retro este completat de o voaleta la fel de retro. Si la ce ne putem gandi daca nu la voaletele din tull sau plasa cu buline albe.
|
|
Cum poti purta voaleta? Ei bine, ai de ales. Trebuie sa tii cont desigur de coafura ta si de gustul propriu. Poti alege ca voaleta sa iti acopere o parte din fata sau doar fruntea si ochii sau bineinteles daca optezi pentru coc, poti pozitiona voaleta astfel incat sa iti acopere o parte din el.
Atat voalurile cat si voaletele vor aduce intotdeauna mireselor o nota de mister si inocenta.
|
|
|
|