O foarte mare dilema a unei mirese este aceea a alegerii coafurii. Cativa factori importanti sunt cei care determina, intr-un final, alegerea unei coafuri ideale: personalitatea miresei, modelul rochiei de mireasa, tipul de par si forma fetei.
Mai jos iti oferim cateva noi idei de coafare, coafuri care se incadreaza in tendintele din 2010 si care sigur iti vor oferi inspiratia de care ai nevoie:
Coafurile retro sunt desprinse din moda generala, designerii fiind adeptii acestei tendinte si aducand in centrul atentiei detalii retro atat in haine cat si in accesorii. Este de la sine inteles ca si in coafuri aceasta preferinta sa isi faca simtita prezenta. Bucle feminine si senzuale, flori, pene, franjuri, bentite, toate aceste detalii te pot ajuta daca iti doresti o coafura retro.
Direct de pe covorul rosu, cocurile clasice, formate din suvite rasucite sunt o optiune excelenta pentru miresele care au par subtire si drept. Se potrivesc excelent unei rochii clasice de printesa. Avantajul acestui coc este ca il poti modela si singura, daca folosesti produsele potrivite: o spuma de par anti-frizz, un ser de stralucire si un fixativ puternic.
Buclele mai stranse sau mai lejere pot duce feminitatea unei mirese pe noi culmi. Daca ai parul lung, o astfel de coafura ti-l poate avantaja. Bretonul este strans la spate, in crestet sau aproape de ceafa, si buclele se asorteaza excelent accesoriilor de par clasice: coronite sau flori.
Tot de pe covorul rosu, coafurile prinse intr-o parte sunt o tendinta versatila si utila. Fie ca alegi coc sau suvite ondulate, o astfel de coafura este ideala pentru o nunta calduroasa de vara. In plus, daca ai de gand sa porti voalul, este singura metoda prin care parul tau nu va fi ascuns in intregime sub acesta.
Pentru orice tip de par si potrivite oricarei fizionomii, cocurile voluminoase au capacitatea de a alungi forma fetei. Pe covorul rosu sa-u purtat cocurile mai lejere, cu breton bine intins pierdut intr-o parte si mult volum in crestet. Pentru o mireasa, se potriveste si un coc mai ornamentat, cu mai mult volum.