10. Ai grija ce mananci, acest lucru determina in mare masura aspectul firului de par. Proteina din parul tau poarta numele de cheratina, iar alimentele recomandate sunt puiul, pestele, lactatele (pentru proteine) si orezul brun si pastele fainoase pentru vitamina B.
9. Este indicat sa decizi din timp coafura pe care o vei adopta pentru a lasa timp parului sa creasca in caz de nevoie si eventual sa experimentezi cu diverse culori si stiluri. Alege coafura inainte de a alege voalul.
8. Tunde-ti varfurile o data la 6 saptamani, altfel parul o sa continue sa creasca cu varfurile despicate, iar in curand aspectul deteriorat, neingrijit si tern se va raspandi pe lungimea firului de par. Iar termenul limita pentru ultima tundere a varfurilor ar fi de aproximativ doua saptamani.
7. Utilizeaza un sampon special conceput pentru nevoile parului tau, in special daca a fost supus procesului de vopsire. Maseaza samponul doar la radacina parului, atunci cand il clatesti va curata si restul firului de par fara a fi nevoie sa il agresezi si sa il deteriorezi. Alege un sampon profesional care indeparteaza excesul de sebum, reziduurile de la produsele de styling care impiedica stralucirea naturala a parului tau, insa fara a-l priva de uleiurile sale esentiale care stau la baza unui par sanatos. Maseaza-ti scalpul atunci cand te samponezi. Nu este numai relaxant, ci si stimulant pentru cresterea parului si aspectul stralucitor al parului.
6. Nu omite niciodata balsamul de par. Aplicarea unei masti de par este necesara o data pe saptamana. Aplica produsul evitand radacinile, infasoara parul intr-o folie de aluminiu si apoi intr-un prosop si asteapta 30 de minute, apoi clateste cu apa din abunenta. Va fi mult mai stralucitor, hidratat si se va descurca usor. In afara de mastile achizitionate din saloanele de coafura, poti alege intotdeauna unele pe baza de ou.
5.Daca apelezi la uscatorul de par, evita sa il utilizezi la o treapta cu o temperatura prea inalta, sa il tii prea aproape de scalp sau indreptat prea mult catre aceeasi portiune.
4. Nu folosi peria de par pe parul ud, acesta este fragil si se va rupe. Alege o perie cu dinti de lemn, iar daca vrei sa il piepteni cat este inca ud, opteaza pentru un pieptene cu dinti rari.
3. Parul tau se electrizeaza, dar nu vrei sa il incarci cu produse de styling care ii iau din volum? Trece-ti mana prin par de la radacina spre varfuri, sebumul va imblanzi firele rebele. Nu abuza insa de tehnica, nu vei obtine decat un par gras inainte de termen.
2. Asigura-te ca toate produsele pe care le folosesti in ziua nuntii au fost testate, nu este perioada de reactii alergice. Dupa ce ai aplicat produsele de styling in ziua nuntii, nu mai pieptana parul. Nu vei reusi decat sa le indepartezi, iar efectul de sustinere al parului va disparea. Daca vrei sa le reactivezi, aplica putina apa termala si modeleaza cu degetele.
1. Nu iti spala parul in ziua nuntii, este mai bine sa il speli cu 24 de ore inainte pentru a-i lasa timp sa se aseze. Nu exagera cu accesoriile de par si poarta, pe parcursul perioadei de realizare a coafurii, o camasa cu nasturi, pentru a evita stricarea coafurii sau patarea rochiei de mireasa.