1. Rasfata-te cu tratamente saptamanale
Chiar daca de cele mai multe ori e foarte usor de spus si foarte greu de pus in practica, incearca sa-ti creezi timp pentru tine si pentru ingrijirea ta. Pe langa cele cateva minute pe care le aloci dimineata si seara tenului tau, introdu in planul tau saptamanal o jumatate de ora pentru a-ti ajuta parul sa fie mai sanatos. Asadar, pe langa spalatul uzual, aplica tratamente care sa hidrateze si care sa contribuie la obtinerea unei podoabe catifelate si puternice. Poti opta pentru masti cu ulei de jojoba, argan sau alte produse destinate parului. In plus, poti gasi pe piata produse care sa aiba si un efect de relaxare nu doar a scalpului, ci a intregului organism.
2. Cauta samponul potrivit scalpului si tipului tau de par
Testeaza mai multe sampoane si observa care dintre acestea aduc schimbarile pe care ti le doresti. Spre exemplu, daca ai parul gras, atunci va trebui sa alegi neaparat un produs special care sa combata acel aspect uleios. Samponul normal contine uleiuri naturale care sa-l ajute sa fie hidratat, in timp ce produsele pentru par gras au in compozitia lor ingrediente care dizolva acele substante de la nivelul scalpului care contribuie la ingrasarea parului. De asemenea, daca ai observat aparitia scuamelor, atunci cu siguranta ai nevoie de un sampon antimatreata . Vezi detalii aici . Un astfel de produs te va ajuta sa elimini aceasta problema, care iti poate crea nu doar disconfort, ci si o scadere a increderii in sine.
3. Consuma alimente sanatoase pentru par
Sanatatea firului incepe din interior si, tocmai de aceea, este esential sa ai o dieta compusa din produse benefice pentru par. Asadar, una dintre rezolutiile acestui an ar trebui sa fie introducerea unor alimente bogate in fier si proteine, precum ouale, pestele, carnea si nucile. Consumandu-le frecvent vei reusi sa maresti rezistenta radacinii, dar vei observa si o crestere mai accelerata a podoabei capilare. De asemenea, cartofii dulci, morcovii si dovleceii sunt bogati in vitamina A, broccoli, portocalele si capsunile contin surse importante de vitamina C, toate acestea contribuind la obtinerea unui par catifelat si plin de vitalitate.
4. Gaseste-ti un stilist de incredere
Chiar daca nu ai suficient timp sau mereu te gandesti sa anulezi vizita la salon din diferite motive, incearca sa ajungi la un stilist macar o data la doua luni. Tunde varfurile despicate si uscate, alege un tratament pentru par si relaxeaza-te pret de cateva ore. In plus, stabileste o legatura cu stilistul tau si ofera-i increderea ta, pentru ca doar asa vei reusi sa-ti creezi o rutina din a merge la salon.
5. Cumpara o fata de perna din matase
Daca parul tau este incalcit si aplatizat, atunci ar trebui sa inlocuiesti fetele de perna din bumbac cu unele din matase. Modelul clasic poate usca foarte mult pielea, atat a fetei, cat si a scalpului. In schimb, matasea permite parului sa alunece liber pe tot parcursul noptii, astfel ca te vei trezi cu o coafura mai usor de aranjat. Mai mult, o astfel de investitie va fi minunata si pentru pielea ta. Potrivit studiilor, matasea este un aliat impotriva ridurilor, dar si a alergiilor sau eruptiilor cutanate.
Un alt aspect important pentru un par sanatos este protectia impotriva caldurii. Asadar, incearca sa te usuci cat mai rar, iar daca totusi trebuie sa folosesti uscatorul sau placa de intins parul, ai grija sa ai la indemana un produs termoprotector.
Sursa foto: Shutterstock