Nuuu! Nu trage de el! Un cos este mai usor de acoperit decat o cicatrice.
Ti se poate intampla sa izbucneasca un cos fix in dimineata nuntii sau cu o zi inainte. Bineinteles, intr-o zona foarte vizibila. Ce sa nu faci? Nu il stoarce, decat daca are cap alb si cere asta. Doar atat cat sa elimini punctul alb de la suprafata, fara sa fortezi. Oricat de mult te-ar tenta.
Si stoarce-l pe cat posibil cu varfurile degetelor, nu cu unghiile, care pot lasa urme in piele. Spala-te musai pe maini, inainte si dupa. Pentru ca, daca atentezi" apoi la un altul, microbii sunt purtati acolo si risti sa il infectezi pe acesta, mai tare decat este deja. Ce sa faci? Cel mai bine, aplica un punct de argila, care are proprietatea de a scoate la suprafata orice infectie din organism. In cazul unor mici traumatisme - daca nu te-ai putut abtine si acum zona s-a inrosit - argila vindeca, amelioreaza. Si bitterul suedez sau tinctura de propolis este potrivita acum. Iar de acoperit, daca ai un stilist, da-i voie acestuia sa se ocupe. Si da-i unei domnisoare de onoare responsabilitatea de a gravita in jurul tau, la nunta si de a ochi fiecare imperfectiune a tenului care se lasa demascata. Ea iti va atrage atentia, te va ajuta sa te retragi si sa acoperi cosul naravas. |
Daca il lasi pe ultima suta de metri, orice actiune, chiar banala, poate da gres. Chiar si o simpla retusare a spracenelor. Asa se intampla atunci cand ai emotii, datorita evenimentului pentru care te pregatesti. Asa ca nu neglija sprancenele si nu te arunca sa iti pensezi singura, in scop igienic, firele abia aparute si aproape invizibile.
Specialistii in frumusete te sfatuiesc sa iti faci ultima programare la salon cu 3, pana la 6 zile inainte de ziua nuntii. Nu vei mai avea ce sa retusezi tu, cu manuta ta.
Tot din cauza emotiilor, poti omite detalii foaaarte importante. De exemplu, rujul care se ia pe dinti, atunci cand il improspatezi. Si fix in momenul urmator, zambesti in camera. Sa ai grija, deci. Preventia clasica - mai mult sau mai putin igienica - este sa treci cu degetul (cat mai curat) peste dintii de sus, dupa ce iti fixezi rujul, ca sa maturi orice abatere... Zambetul iti poate fi sabotat si de un fir de piper, de o fibra din pulpa piersicii ori de alt aliment care se incapataneaza sa iti ramana intre dinti! Pentru asta, o ai pe domnisoara de onoare cat mai aproape, ca sa verifice daca s-a intamplat asa ceva.Daca da, sa porti in posetuta ta sau in trusa de urgenta din poseta ei, o scobitoare (sunt si pe mese, dar este mai la indemana asa) si chiar ata de dinti. |
Cine nu stie cum arata astfel de poze?! In care, de altfel, ti-ar sta foarte bine, daca nasul, barbia si zona de sub ochi nu ar luci! Chiar si printr-un machiaj profesionist, acest lucru tot se intampla, mai devreme sau mai tarziu. In special daca ai tenul predispus.
De aceea, verifica in mod constant cum se comporta pielea ta - mai ales cand simti ca ai transpirat. Nu poti ajunge mereu la o oglinda: te bazezi pe domnisoara de onoare, care stie ca astazi este oglinda ta. Daca este nevoie, mergi sa te pudrezi. Si, indiscutabil, poarta la tine, in geanta de mireasa, un pachetel de servetele uscate! Iti tamponezi fata si tamplele cu ele ori de cate ori simti ca ai transpirat. Sunt perfecte, pentru ca absorb excesul de sebum.
Nu iti arde sa dormi si te simti in priza. Dar tine cont ca privarea de somn te poate costa... in frumusete! Si daca tot nu reusesti, afla cum sa arati odihnita, chiar daca ai avut o noapte alba! |
Nu uita sa il folosesti! Chiar daca nu iti sta in obicei. In ziua nuntii, transpiri usor si plangi, cu siguranta. Cand vei tampona pleoapele - tocmai ca sa eviti lacrimile sa iti strice machiajul - vei obtine urme dezastruoase in jurul ochior. Asadar, asigura-te ca rimelul folosit astazi este de calitate si rezistent la apa.
A plouat si nu ai putut sa te bronzezi, in ultimele saptamani. Sau nu ai avut timp. Sau, pur si simplu, pielea ta nu contrasteaza indeajuns de frumos cu albul rochiei. Bine ca s-a inventat autobronzantul! Dar la ce sa ai grija, daca il folosesti?...
Evita sa apelezi la el ne-testat inainte, pe o portiune de piele si evita sa il aplici in graba. Are nevoie de putina pregatire inainte. Doar nu vrei sa ai bratele sau un spate patat! Asa ca pastreaza-ti cateva zile inainte de marele eveniment, in care sa te asiguri ca ti-ai hidratat bine toata pielea. Inclusiv coatele si genunchii. Altfel, zonele mai uscate ale pielii vor absorbi mai multa solutie si vor fi mai inchise la culoare.
Apoi, aplica autobronzantul pe pielea bine uscata, ca sa eviti formarea unor pete. Si intinde-l repede si cu atentie, ca sa actioneze uniform. Nu uita, dupa aplicare, sa iti speli bine mainile, inclusiv cuticulele! Nu vrei ca tocmai mainile miresei sa aiba o nuanta nepotrivita...
In ziua nuntii, multi oameni iti vor fi aproape... la propriu! Obiectivul aparatelor foto aproape ca te hartuieste. Atunci cand nu iscodeste decorul si aranjamentele florale, se indreapta catre parul, pantofii si rochia ta de mireasa. Ce va surprinde? Varfurile inspicate, pe care nu te-ai indurat sa le tai? Sau poate ai crezut c nu vor fi vizibile, datorit onduleurilor?
Verifica in timp util ca parul tau nu este inspicat. Un par deteriorat, cu varfuri despicate, nu poate minti multa vreme, in ciuda aspecului atragator, a culorii sau a luciului. Indrazneste sa il tunzi cateva luni la rand, cate 1 centimetru. Astfel, se regenereaza si chiar creste mai repede. Aplica ulei de masline extra virgin, pe toata suprafata parului, prinde-l intr-un coc si stai cu el pana dimineata, sub o casca de baie. Apoi spala-te cu un sampon impotriva parului gras.
Doar daca ai parul scurt si nu vrei nimic special, poti opta pentru a ti-l aranja singura, acasa. Altfel, un stilist este o necesitate, nu un lux!
Parul te recomanda in ziua nuntii, la fel de tare ca machiajul, zambetul si unghiile. Stabileste cum vrei sa arate si pregateste-ti stilistul, din timp, pentru operatiunea "coafat". In felul asta, elimini stresul, ingijorarea si riscul de a-ti ocupa mai mult timp decat ai planificat.
La fel, este important sa te vezi cu stilistul macar o data inainte de ziua coafatului. Adica sa ii oferi timpul in care sa constate in ce masura parul tau este disciplinat, alunecos, moale, ondulat, daca ai sau nu vartejuri, daca se preteaza pentru coafura pe care ti-o doresti.
Nu. Sfatul tuturor mireselor este sa nu experimentezi un stilist nou - oricat de renumit - chiar inaintea nuntii. Iti doresti sa arati surprinzator de bine, nu, pur si simplu, suprinzator... Nu aveti timpul pentru ca el sa se familiarizeze cu preferintele si cu stilul tau. Ce faci daca modificarile pe care el le aduce culorii parului tau, sau coafurii, nu se dovedesc pe gustul tau?
Pastreaza-ti stilistul obisnuit. Nu esti multumita de el? Atunci experimenteaza cu cateva luni inaintea nuntii si incepe cu schimbari mici: a ajustare a tunsorii, un onduleu sau o noua coafura, cu materialul" pe care il ai deja.