Home Mireasa Frumusete 3 ghinioane de evitat in ziua nuntii

3 ghinioane de evitat in ziua nuntii

3 ghinioane de evitat in ziua nuntii
Eva Pirosca
Luni, 27.06.2011
Ghinioane in ziua nuntii? Daca vor fi, nu se refera la superstitiile legate de rochia de mireasa, ci la neplacerile pe care ti le poate cauza starea de sanatate. Hai sa vedem cum le previi, ce zici?

Ghinioane in ziua nuntii: Balonarea

Poate surveni pe nepusa masa, chiar in ajunul nuntii sau pe parcursul zilei celei mari. De fapt, motive exista, insa probabil au trecut neobservate. Ai mancat pe fuga in ultimele zile si mancarea nu a avut timp sa se digere cum trebuie? Ai avut episoade de mancat excesiv? Ai mancat slab calitativ? Ai mancat pe fuga, poate ai si vorbit la telefon in timpul asta si ai tot mestecat guma? Inseamna ca ai inghitit aer. Astfel de lucruri, pe un fond de stres, cauzeaza balonare.

Cum previi si cum tratezi balonarea?

In primul rand, monitorizeaza-ti alimentatia in saptamana dinainte de nunta. Incearca sa fii atenta la cateva aspecte. Atunci cand iti este foame, aseaza-te 10 minute la masa, linistita, si mananca, fara sa faci altceva. Nu vorbi in acelasi timp. Evita combinatiile dintre alimente calde si reci (de exemplu, inghetata si cafea), pentru ca provoaca retentia de aer.

Poza mireasa ingandurata, nesigura 

Evita sa mananci fructele imediat dupa masa, in fara de cazul in care stii ca ai un stomac fara probleme. Dar chiar si asa, stresul din aceasta perioada iti poate face surprize. Lasa mai bine sa treaca 2 ceasuri intre masa si portia de fructe.

Evita alimentele care provoaca instalarea senzatiei de balonare: ceapa, varza, conopida, fasole, prajeli sau produse de la fast-food si bauturile carbogazoase.

Apoi, daca deja iti da batai de cap balonarea, hai sa vedem ce poti face impotriva ei. 

Consuma iaurt. Este un puternic detoxifiant si regleaza flora intestinala. Daca te stii predispusa, poti face o cura cu iaurt cu doua saptamani inainte de ziua nuntii, in care sa bei 2 pahare de iaurt zilnic.

Bea dimineata, inainte de micul dejun, o cana de apa in care ai stors sucul de la o lamaie. Iti regleaza tranzitul intestinal, elimina gazele si toxinele si te revigoreaza.

Bea ceaiuri eficiente impotriva balonarii: menta, chimen, anason. Calmeaza muschii abdominali si elimina gazele din intestine. Daca situatia este urgenta, mergi la farmacie si cere carbune vegetal. Sunt niste pastile care actioneaza asemeni unui burete in stomacul tau, adica absorb gazele intestinale si bacteriile.

Fa miscare: in modul organizat, ca de agitat, stim ca te agiti de colo-colo toata ziua. Alearga putin pe seara, mergi cu bicicleta, danseaza sau da o tura pe la aerobic. Mai au efect masajele abdominale - acorda-ti 20 de minute pentru a-ti masa si palpa abdomenul. Apoi, incearca dusurile de relaxare si pe cele scotiene.

  

Ghinioane in ziua nuntii: Herpesul

Virusul herpetic exista in organismul multora dintre noi: daca ai facut herpes la un moment dat, inseamna ca porti virusul in organism si se va reactiva in anumite momente. Adesea, astfel de momente apar pe fondul unei perioade stresante sau al unei imunitati scazute.

Cum tratezi herpesul?

Multe femei spun ca, in cazul lor, s-au dovedit eficiente aplicarile cu tinctura de propolis, strugurelul cu aloe vera si jojoba si unguentele antivirale, pe care le poti lua de la farmacie, fara prescriptie medicala. Eu, de exemplu, folosesc Aciclovir. Se administreaza un punctulet de unguent pe herpes, o data la cateva ceasuri, timp de cateva zile. Tubuletul este mic si usor de purtat la tine: nu conteaza ca esti pe strada sau la serviciu, este important sa respecti orele de administrare.

Tinctura de echinaceea, din nou, este eficienta. Este recomandata tocmai pentru cresterea imunitatii si pentru tratarea herpesului. Se administreaza intern: de 3 ori pe zi, pui 30 de picaturi de tinctura in jumatate de pahar de apa si le bei. Are un gust amar, dar nu este asa de rau.

Exista si ceai de echinaceea si de la farmacie sau de la Plafar poti cumpara capsule, ca sa inlocuiesti tinctura, atunci cand esti toata ziua pe drumuri.

O alternativa "babeasca" pe care am auzit-o ca fiind eficienta, dar pe care noi nu am incercat-o si nu garantam pentru ea, spune ca, atunci cand simti ca apare herpesul, sa iei sare de bucatarie si sa freci punctul cu pricina pana incepi sa simti ca te ustura. Se pare ca asta ar inhiba izbucnirea lui.

 Poza femeie frumoasa zambeste, herpes

La ce sa fii atenta! Herpesul se transmite prin atingere si in alte portiuni ale pielii, asa ca spala-te pe maini dupa ce aplici unguentul.

  

Ghinioane in ziua nuntii: Urciorul

Ce este urciorul, de fapt? Este inflamatia unei glande sebacee de la nivelul pleoapei, care inconjoara baza unei gene. Apare ca o umflatura moale, rosie, care se dezvolta timp de pana la 3 zile, face un cap inestetic, alb sau galbui, dupa care se sparge singura si trece. Numai ca trece cam intr-o saptamana.

Cum previi si cum tratezi urciorul?

Sa pornim de la cauze, in prevenirea lui. Evita sa iti freci ochii, pentru ca iriti glandele sebacee si bacteriile de la nivelul mainii se transmit zonei oculare, atat de sensibile. Cu atat mai mult daca urciorul deja a aparut: risti sa raspandesti infectia.

Protejeaza-ti ochii de praf si de poluantii din aer. Mai ales in zonele urbane, intens poluate, este indicat sa porti ochelari de protectie. Este usor sa faci asta acum, vara, cand ochelarii de soare sunt la indemana.

Schimba-ti rimelul o data la 6 luni, pentru ca poate dezvolta bacterii. Machiajul de slaba calitate risca, si el, sa provoace asa ceva. Si ai grija sa nu imprumuti conturul de ochi, rimelul sau alte produse cosmetice vreunei prietene care are urcior sau alte afectiuni oculare.

 

Poza mireasa fericita ruj rosu 

Ce faci daca deja te-ai capatat cu un urcior? Pana cand dispare complet, este indicat sa renunti la lentilele de contact si, cu atat mai mult, la cosmeticele pentru ochi. Mergi la farmacie, pentru ca elibereaza unguente si solutii oftalmice fara prescriptie medicala, pentru asa ceva. Unul din ele este Kanamicina. Simultan, aplica tu comprese cu apa calduta pe pleoapa, de 3-6 ori pe zi. Vor debloca porii glandelor, care vor incepe astfel sa se vindece.

Pentru a grabi procesul, apeleaza, in loc de apa, la ser fiziologic sau la o solutie de trandafiri. Pastreaza compresa in contact cu pleoapa pana cand se raceste, intre 5 si 10 minute. Dar ai grija ca temperatura sa fie de la inceput suportabila: nu pune comprese fierbinti!

De ce anume sa mai tii cont? Pentru o vindecare cat mai grabnica, nu presa si nu stoarce urciorul! Apoi, daca vezi ca in cateva zile nu iti trece, da fuga la medic.

Cu ce alte ghinioane ai auzit ca s-au confruntat, in ziua nuntii, alte miresici? Tie care ti s-ar parea cel mai neplacut lucru?

Newsletter