Ce stil alegi pentru rochia de mireasa
Daca esti insarcinata atunci cand te casatoresti, este recomandat sa alegi o rochie simpla, fara prea multe ornamente. Sobrietatea liniilor trebuie sa fie cuvantul cheie. La fel, machiajul trebuie sa fie unul natural, iar coafura sa nu fie prea sofisticata, insa acest lucru nu inseamna ca tinuta, in ansamblu, nu poate fi spectaculoasa, dimpotriva. Machiajul, coafura si rochia de mireasa trebuie sa iti puna in evidenta frumusetea de femeie insarcinata. Alege materiale naturale pentru rochie, pentru ca in timpul sarcinii ai putea suferi de bufeuri, iar tesaturile sintetice nu asigura un confort prea mare.
Ce croiala alegi pentru rochia de mireasa
In momentul in care alegi rochia de mireasa, cel mai probabil stii cat de avansata va fi sarcina atunci cand are loc nunta. Un calculator sarcina te poate ajuta sa afli data probabila a nasterii bebelusului si evolutia dezvoltarii acestuia. Detalii aici. Abdomenul rotunjit nu trebuie sa fie ascuns, ci pus in valoare. Sarcina este, pana la urma, o celebrare a iubirii voastre. O croiala clasica pentru rochia de mireasa a unei femei insarcinate este Empire. Aceasta pune in evidenta bustul si alungeste silueta. Alte croieli foarte potrivite pentru tinuta de mireasa este cea cu croiala pe bie sau cea mini in forma de trapez, in stilul anilor ‘60, daca nu ai picioarele foarte umflate. Rochiile tip furou sau cele prea largi nu sunt recomandate, pentru ca nu avantajeaza silueta.
Ce culoare alegi pentru rochia de mireasa
Culoarea fildesului este mult mai eleganta decat albul perfect, insa te poti orienta si spre pasteluri, precum roz pudra, sampanie sau bleu deschis. In general, daca este vorba despre prima nunta, mireasa opteaza pentru culoarea fildesului, iar la a doua pot fi alese alte culori. Evita insa culorile prea tari si mizeaza mai degraba pe sobrietate.
Care sunt accesoriile potrivite
Voalul este un element specific al tinutei de mireasa si poate fi lung sau scurt, in functie de gusturile personale. La fel si manusile: ele se aleg in functie de croiala rochiei si de preferintele personale, dar tine cont ca look-ul trebuie sa fie cat mai lejer. Pentru un aspect sofisticat, poti alege o bijuterie pentru cap si sa renunti la voal. Evita seturile de bijuterii, pentru ca ofera tinutei un aspect prea incarcat.
Ce incaltaminte alegi
Cu cat sarcina este mai inaintata la momentul nuntii, cu atat incaltamintea trebuie sa fie mai confortabila, moale si cu toc mic, de exemplu, kitten, sau cu talpa ortopedica mai inalta. Evita tocurile stiletto, sandalele cu barete subtiri, mai ales daca picioarele tale au tendinta de a se umfla. Nu uita sa iti iei o pereche de pantofi fara toc, precum balerinii, de rezerva, in cazul in care obosesti.
Este destul de dificil sa prevezi modul in care va evolua sarcina si in care ti se va schimba corpul. De aceea este recomandat sa alegi un model de rochie de mireasa care poate fi modificat usor, in cazul in care iei in greutate mai mult decat ai prevazut, din diverse motive. Casatoria si sarcina nu sunt doua evenimente incompatibile, dimpotriva, cu conditia sa iti aloci mai mult timp pentru organizare.
Sursa foto: Shutterstock