Home Mireasa Frumusete De la medici: 4 tratamente estetice non-invazive recomandate inaintea nuntii

De la medici: 4 tratamente estetice non-invazive recomandate inaintea nuntii

De la medici: 4 tratamente estetice non-invazive recomandate inaintea nuntii
Louise Tanase
Duminică, 20.05.2012
Fiecare femeie isi doreste sa fie cat mai frumoasa, mai ales in ziua nuntii. Acesta este unul dintre motivele pentru care in perioada care precede acest mare eveniment, foarte multe viitoare mirese apeleaza la unele proceduri estetice mai deosebite.
Toate femeile au o preocupare pentru frumusetea lor, insa viitoarele mirese doresc uneori nu numai sa isi puna in valoare cat mai bine atributele daruite de natura, ci ar dori sa aduca si mici ajustari trupului lor, chiar inainte de ziua cea mare. Karena a vorbit cu doua doamne doctor foarte apreciate si a aflat cateva informatii interesante despre 4 dintre cele mai solicitate tratamente estetice non-invazive.

1. Biorevitalizarea

Karena: Doamna doctor, viitoarele mirese au o curiozitate din ce in ce mai mare in ceea ce priveste tratamentele cosmetice mai speciale la care pot apela inainte de nunta... Biorevitalizarea face parte dintre ele?

Dr. Rodica Crutescu, medic primar chirurgie plastica si reparatorie la Esthera Medical Center: Categoric. Biorevitalizarea este unul dintre cele mai solicitate tratamente non-invazive.

Karena: Ce este de fapt biorevitalizarea?

Dr. Rodica Crutescu: Biorevitalizarea reprezinta un demers esential in tratamentul imbatranirii si fotoimbatranirii cutanate, dar si in prevenirea acestora. Obiectivul este obtinerea unei regenerari a componentelor de structura ale pielii si tesuturilor, combaterea laxitatii, reducerea ridurilor si restabilirea tonusului cutanat. Biorevitalizarea este cea mai potrivita procedura pentru persoanele pentru care exista necesitatea de hidratare, de imbunatatire a culorii pielii sau de redare a elasticitatii.

 Chip de femeie


Karena: In ce consta tratamentul de biorevitalizare?

Dr. Rodica Crutescu: Tratamentul consta in injectarea intradermica a preparatelor pe baza de acid hialuronic, vitamine, sau substante ce permit restabilirea pH-ului fiziologic al pielii si ameliorarea activitatii celulare, hidratarea vasta si de lunga durata, imbunatatirea tonusului muscular.


Karena: Ce probleme rezolvam cu biorevitalizarea?

Dr. Rodica Crutescu: Biorevitalizarea constituie si un tratament al acneei si al dereglarilor de pigmentare. Asadar, efectuand o procedura de biorevitalizare rezolvam concomitent mai multe probleme si anume: se obtine indreptarea reliefului pielii si inlaturarea ridurilor mici si mijlocii, hidratarea in profunzime a pielii, imbunatatirea culorii si normalizarea microcirculatiei sangvine, intinerirea si corectia formei buzelor, mentinerea unui efect estetic mult mai natural in zonele unde au fost sau vor fi introduse filere sau va fi efectuata botulinoterapie. Procedurile de biorevitalizare se fac cu un interval de 7-10 zile in 1-3 sedinte. Indicatiile sunt individuale pentru fiecare pacient si depind de varsta si starea intiala a pielii.

 Biorevitalizare

2. Peelingul chimic

Karena: Doamna doctor, ce ne puteti spune despre peeling-ul chimic?

Dr. Rodica Crutescu: Peeling-ul chimic este un tratament care consta in imbunatatirea si catifelarea texturii pielii fetei, prin indepartarea (exfolierea controlata) straturilor superficiale ale tegumentului, aplicand pe piele unul sau mai multi agenti exfolianti, intr-o concentratie precisa si cunoscuta. In timpul procesului se formeaza noi celule de vindecare, acestea producand o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa si cu un aspect mai tanar.

Karena: Exista mai multe tipuri de peeling chimic?

Dr. Rodica Crutescu: Exista 3 tipuri de peeling chimic. In functie de concentratia si timpul de actiune al substantei folosite in timpul tratamentului, peelingul poate fi superficial (cu un rezultat mai putin spectaculos), mediu (care reduce semnificativ acneea, ridurile si cicatricile) sau profund (care reduce cicatricile mai adanci sau ridurile profunde); acest ultim tip de peeling chimic este efectuat in general de chirurgi esteticieni, este mai complex, se efectueaza sub anestezie generala, necesita internarea pacientilor si un timp de recuperare prelungit.

 Tratament estetic


Karena: Care sunt indicatiile pentru un peeling chimic?

Dr. Rodica Crutescu: Peeling-ul chimic este indicat in tratamentul diferitelor afectiuni dermatologice cum ar fi: tulburari de pigmentare, keratoza actinica, melasma, acnee si in estomparea ridurilor. Tratamentul poate fi aplicat si daca exista o leziune care trebuie indepartata. Trebuie precizat ca peeling-ul chimic nu este recomandat la orice varsta.

Karena: In ce consta un peeling chimic?

Dr. Rodica Crutescu: Inainte de peelingul chimic pielea este tratata cu produse speciale de curatare. Dupa ce vi se va curata fata se va aplica solutia chimica, de obicei pe una din regiunile fetei, apoi pe alta. Veti simti o incalzire a pielii la inceput dar dispare rapid. Dupa tratament se va acoperi aria tratata cu vaselina. In anumite cazuri se utilizeaza banda adeziva rezistenta la apa. In altele, mai ales la un peeling mai superficial chirurgul poate sa nu acopere toata fata. Sunt necesare mai mult de o sedinta pentru a obtine rezultatul dorit, efectuate la interval de 2-4 saptamani. Perioada de recuperare este rapida. Este recomandata protectia solara dupa peelingul chimic, prin folosirea unei creme cu factor de protectie de minim 30.

3. Injectarea cu toxina botulinica

Karena: Doamna doctor, ce este botox-ul?

Dr. Ioana Nedelcu, medic primar chirurgie plastica si reparatorie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central din Bucuresti: Botox este denumirea comerciala a toxinei botulinice, o toxina care exista in mod natural si este produsa de catre bacterii. Toxina botulinica poate fi folosita pentru a rezolva problema ridurilor, cutelor si a pliurilor. Cum liniile de la nivelul fruntii, linii formate prin incruntare, laba gastei si alte linii aparute prin hiperkinetica faciala sunt provocate de activitatea mimica, ele pot fi netezite prin relaxarea muschilor. Acesta este modul prin care actioneaza injectiile cu toxina botulinica. Ele au ca scop relaxarea unor anumite grupuri musculare si astfel inlatura liniile in zona tratata.


Karena: Ce anume putem corecta cu toxina botulinica?

Dr. Ioana Nedelcu: Ridurile dinamice de mimica faciala de pe frunte, din jurul ochilor, glabela (zona dintre sprancene), pleoapa inferioara, mici asimetrii faciale, transpiratia excesiva la nivelul palmelor si talpilor, transpiratia normala sau excesiva la nivelul axilelor.

 


Karena: Care este procedura?

Dr. Ioana Nedelcu: Metoda este rapida si usor suportata de paciente. Cu un ac fin este injectata toxina botulinica in mai multe locuri, prin punctionarea delicata a muschilor. Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila. Dupa tratament pacienta poate efectua toate activitatile uzuale (exceptie facand fitness-ul si masajul facial profund timp de trei saptamani). Efectul injectiei va deveni vizibil dupa aproximativ o saptamana. Efectele adverse sunt rare. Cel mai frecvent efect advers este formarea unei echimoze la locul unde a fost efectuata injectia, dar dispare dupa cateva zile.


Karena: Cat dureaza efectele tratamentului?

Dr. Ioana Nedelcu: Efectul injectarii cu toxina botulinica dureaza intre 3 si 6 luni dupa care este necesara reinjectarea. Efectul final nu este permanent, desi poate fi de lunga durata, astfel incat pacientul/pacienta poate decide daca doreste sa continue administrarile de toxina botulinica. Dupa incetarea efectului aspectul initial al fetei nu este modificat.

 Chip de femeie

4. Marirea buzelor

Karena: Doamna doctor, ce ne puteti spune despre marirea buzelor? Foarte multe viitoare mirese isi doresc acest lucru gandindu-se la imaginea din albumul de nunta...

Dr. Ioana Nedelcu: Marirea buzelor este o procedura spectaculoasa ca rezultat si are un caracter definitiv sau temporar (6-9 luni) in functie de substanta utilizata. Augmentarea buzelor (marirea buzelor) se face in prezent cu mai multe substante: acid hialuronic cross-linkat cu o vascozitate marita ceea ce ii asigura o persistenta sporita in tesuturi si un rezultat mai indelungat (6-9 luni), grasime proprie sau preparate permanente (endoproteze).

Karena: Ce metoda recomandati?

Dr. Ioana Nedelcu: Cu grasime proprie sau cu acid hialuronic.

Karena: Ce este acidul hialuronic si la ce foloseste?

Dr. Ioana Nedelcu: Diferitele substante care exista pe piata la momentul actual sunt forme modificate ale acidului hialuronic, substanta naturala fiind gasita in piele si in organism. Substantele existente pe piata la momentul actual imita efectul hidratant si cel de lifting al acidului hialuronic, acesta pastrand pielea hidratata si elastica. Substanta se prezinta sub forma unui gel care se injecteaza imediat sub suprafata pielii pentru a suplini colagenul si suportul de acid hialuronic deteriorat. Acidul hialuronic este folosit pentru a netezi liniile fine sau ridurile, diferite tipuri de cicatrici, pentru tratamentul de marire si modelare a buzelor. Pentru a mentine efectul acestuia sunt necesare una sau doua interventii pe an. In unele situatii pot apare reactii adverse precum eritem (roseata) sau aparitia unui nodul, care in majoritatea cazurilor are un caracter temporar. Marirea buzelor prin injectare de acid hialuronic este nedureroasa (se realizeaza sub anestezie locala).

Karena: Ce ne spuneti despre marirea buzelor cu grasime proprie?

Dr. Ioana Nedelcu: Exista multiple posibilitati de marire a buzelor, dar marirea folosind grasime proprie ramane cea mai inofensiva, putin costisitoare si cu rezultat foarte bun. Dupa augmentarea cu grasime buzele capata un aspect marit de volum, frumos conturate, deosebit de senzuale si cu un rezultat persistent pentru o perioada lunga de timp. Procedura consta in injectarea grasimii la nivelul buzelor utilizand o canula speciala. Procedura are loc cu anestezie locala, iar rezultatul persista aproximativ 6-9 luni in functie de persoana si de cantitatea injectata. Este procedura cea mai uzuala si cea mai solicitata. Procedura nu implica complicatii legate de intoleranta organismului la materialul injectat.

Dupa augmentarea buzelor cu grasime proprie este posibila aparitia unor discrete echimoze la nivelul buzelor asociate cu un edem moderat si usoara hipersensibilitate locala. Cateva masuri de precautie ce trebuie respectate inaintea efectuarii procedurii: tratamentul cu antiinflamatorii (indometacin, fenilbutazona, diclofenac) sau anticoagulante (heparina, trombostop, etc.) trebuie intrerupt cu o saptamana inainte; nu se recomanda consumul de cafea sau alte excitante psihomotorii in ziua interventiei; daca exista tratamente in desfasurare ele trebuie aduse la cunostinta chirurgului plastician inaintea efectuarii interventiei.

 Marire buze


Tu la ce procedura cosmetica ai vrea sa apelezi inainte de nunta?

Newsletter