Nevoile pielii tale sunt dependente de mediul care o afecteaza: factorii de poluare, agentii termici sau regimul de viata. Schimbarea de anotimpuri atrage in mod firesc schimbari in ritualul de ingrijire al pielii tale, pe care este indicat sa le efectuezi pentru a mentine aspectul sanatos, luminos si hidratat al pielii tale.
O prima amenintare la adresa pielii tale o reprezinta aerul mult mai uscat si mai rece specific noului sezon.
Principalele simptome: o piele uscata, terna, lipsita de stralucire, pete in urma expunerii la radiatiile solare de pe timpul verii.
Cum previi aceste simptome?
Ingrijirea fetei
Opteaza pentru o lotiune tonica fara alcool. Lotiunea cu alcool usuca uleiurile naturale ale pielii, ceea ce iti poate afecta pielea, in timp ce lotiunea fara alcool indeparteaza excesul de sebum si impuritatile fara a usca pielea.
|
Foloseste in continuare o crema de protectie solara cu un SPF de minim 15. Nu lasa norii sa te insele: radiatiile solare actioneaza si pe timp de toamna.
Fii atenta la nevoile tenului tau. Vremea rece poate genera schimbari la nivelul dermului superior. Astfel, tenul mixt spre gras poate deveni normal, iar cel normal poate deveni uscat. Schimba produsele de ingrijire si gama pe care ai folosit-o in timpul verii in functie de noile nevoi ale tenului tau. |
Daca obisnuiesti sa intampini probleme cu matreata si ai constatat o estompare a acesteia pe timpul verii, este indicat ca la inceput de toamna sa folosesti din nou sampon si produse anti-matreata. Recidivarea matretii se poate datora uscarii pielii scalpului, proces comun pe timpul sezonului rece.
Inceputul unui nou sezon este o perioada ideala pentru o schimbare radicala de look. Daca nu iti surade ideea, iti poti tunde doar varfurile, pentru a-i da parului aspectul sanatos.
Foloseste balsam cu regularitate. Cele mai bune ingrediente sunt uleiul de cocos sau de jojoba, in special pentru ca nu afecteaza parul vopsit sau supus oricarui proces de colorare.
Razele UV, clorul din mare, produsele de styling afecteaza parul, lasandu-l uscat si lipsit de stralucire. Foloseste masti regenerante pentru parul deshidratat sau degradat.
Pentru parul uscat, apeleaza la proprietatile hidratante ale fructului de avocado. Ai nevoie de un singur fruct, pe care il pisezi cu o lingura si il aplici pe par timp de 15 minute. Clateste ulterior cu apa calduta.
Pentru parul degradat, mierea poate face adevarate minuni. O lingura de miere dizolvata intr-un pahar cu lapte constituie un amestec regenerant care isi face efectul dupa 20 de minute. Clateste masca cu apa rece.
Umiditatea poate constitui de asemenea o problema pentru cele cu par ondulat. Poti folosi un balsam pe baza de ulei de migdale, insa pentru a tempera tendinta de incretire poti folosi putina vaselina aplicata direct pe firele de par. Si un spray pe baza de silicon reprezinta o solutie eficienta pentru a tine sub control suvitele rebele.
Ingrijirea corpuluiAplica laptele de corp dupa baie sau dus. Pielea uda absoarbe mult mai usor produsul, prevenind astfel deshidratarea. Insista cu precadere asupra coatelor, genunchilor si a calcailor, zonele cele mai predispuse uscarii. Foloseste ulei de corp in loc de lotiune si asigura-te ca are alfahidroxiacizi in compozitie, acizi ce exfoliaza stratul superior al dermului.
Masajul in timp ce aplici lotiunea sau uleiul de corp are numai efecte benefice. Presezeaza cu varful degetelor punctele de reflexologie din talpi si de acupunctura ale fetei. Poti incepe sa faci scrub de doua ori pe saptaman. |
Ingrijirea mainilorMainile sunt cele mai expuse temperaturii scazute si efectelor acesteia. Foloseste o crema hidratanta pentru maini, aplic-o intr-o cantitate mai mare inainte de culcare si dormi cu o pereche de manusi din bumbac. Achizitioneaza o crema de maini intr-un ambalaj mini pe care o porti purta in geanta la birou. Este important sa o aplici cu regularitate pentru a preveni efectul de maini aspre. |
Nu este neobisnuit pentru unghii sa devina casante in aceasta perioada. Este indicat sa folosesti agenti de curatare mai putin duri si o pereche de manusi atunci cand speli vasele sau faci curatenie.
Un semn al vremii reci il constituie cuticulele uscate. De multe ori, crema ta de maini nu le poate face fata, asa ca ia considerare utilizarea unui ulei de cuticule, pe care il poti folosi doar de doua ori pe saptamana pentru efecte vizibile.
Inlocuieste oja pastel cu nuantele reci ale toamenei: burgundia, visiniu, cobalt, grejuri, negru. Cauta formule fara tolueni, pentru a iti proteja unghiile.
Dupa vara, picioarele si cu precadere calcaiele tind sa devina uscate si crapate, afectiune care nu este numai inestetica, ci si dureroasa. Discomfortul la mers cauzat de aceasta poate fi ameliorat cu ajutorul scrub-ului pentru picioare si a unei pietre ponce, precum si al unui ulei hidratant (alege-le pe cele pe baza de uleiuri naturale si vindecatoare, precum maslinele, susanul, ureea sau alfahidroxiacizi.
Poti apela la acelasi tratament ca si in cazul mainilor: aplica o cantitate considerabila de crema hidratanta si dormi cu o pereche de sosete de bumbac in picioare. Crema va actiona pe timp de noapte, iar bumbacul ii va permite sa intre in piele rapid.