Nu poti sa pleci fara el din casa, dar nici sa-l folosesti la intamplare. Are si el regulile lui. Nu sunt multe, dar daca le respecti, te va respecta si el. Ca si in cazul hainelor, pantofilor, machiajului sau a coafurii, cu unele lucruri ne sta bine, iar cu altele nu. Chiar daca te-ai indragostit de o noua "aroma" cu care s-a dat o prietena, acelasi parfum, pe pielea ta, s-ar putea sa nu fie la fel. Pentru ca "viata" unui parfum o da pielea si mirosul va diferi oarecum in functie de "purtatoare".
Tonurile unui parfum variaza de la profund si misterios (vanilia, santalul si patchouli), catre unele mai usoare, mai fresh sau mai romantice (lamaie, trandafir, gardenie, iasomie etc). Astfel, preferi o anumita "aroma" in functie de ce vrei sa scoti in evidenta.
Cand alegi un parfum, tine minte ca acesta are trei "faze" (este ca o doamna, cu mai multe dispozitii): nota de varf - cea pe care o simtim imediat dupa ce am aplicat parfumul. Este prima impresie, dar, ca si in viata, e volatila. Nota de mijloc care e mai "blanda" decat prima si care poate dura de la cateva minute pana la o ora. Si nota de baza pe care o simtim cam dupa 30 de minute si care, impreuna cu nota de mijloc, dau mirosul unui parfum (de altfel asta este si tonul cel mai "bogat").