Sanatatea corpului, la fel ca si cea a pielii, tine in mare masura de modul de viata al fiecarei persoane. De aceea inhalatiile, aplicarea de masti naturale, mancarea sanatoasa si exercitiile fizice cat de des posibil sunt foarte importante pentru a avea o piele ferma si sanatoasa, si a intarzia cat mai mult imbatranirea tenului si cearcanele. Hotaraste-te de astazi sa iti transformi tenul intr-un ten stralucitor si suplu, pana la Revelion!
1. InhalatiiAburii sunt foarte eficienti pentru fata: inmoaie, hidrateaza si relaxeaza. Apleaca-ti fata asupra unui recipient cu ceai fierbinte din musetel, albastrele sau galbenele. Ramai asa cu un prosop pe cap, timp de 10-15 minute. Daca simti vreo senzatie neplacuta, este bine sa incetezi procesul.
|
O masca simplu de realizat este masca hidratanta de miere in care trebuie sa adaugi cateva picaturi de lamaie sau radacina macinata de ghimbir. Este bine sa o pastrezi cat mai mult pe fata. Masca pe baza de caise este o reteta ideala pentru fermitatea pielii. Nu e nevoie decît de doua lingurite de miere, doua lingurite de pulpa de caise, ½ de lingurita de ulei de masline, ½ de lingurita de ceai de tei. Amesteca ingredientele respective si lasa ca lotiunea sa actioneze timp de 20 de minute. Amesteca o lingurita de lapte acru cu o lingurita de frunze de menta zdrobite, si vei obtine o masca pe baza de menta. Aplica pe ten si lasa ca masca sa se usuce. Apoi, clateste bine cu apa calduta. Pentru a obtine masca pe baza de galbenus de ou, este nevoie sa bati un galbenus de ou si sa-l amesteci cu o lingurita de lapte praf si o jumatate de lingurita de miere. Cand ingredientele s-au omogenizat, aplic-o pe ten si las-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Clateste-ti apoi fata cu apa calduta.
|
Amesteca in cantitate egala zece lingurite de apa cu otet. Spala-te cu aceasta apa iar dupa 4-5 minute, clateste cu apa rece. Masca obtinuta permite inchiderea mai rapida a porilor deschisi.
Pentru un ten gras se recomanda clatirea tenului cu zeama de lamaie in fiecare seara, iar in cazul persoanelor cu ten uscat, cel mai potrivit remediu pentru un ten sanatos si suplu este laptele proaspat.
Pentru a realiza o lotiune de curatare a tenului si indepartare a puritatilor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o lingurita de suc de castraveti, o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de apa de trandafiri si 2-3 frunze de menta. Amesteca bine ingredientele indicate pana vei obtine o lotiune omogena. Ia apoi o bucata de tifon sau de vata si imbib-o in lotiunea respectiva. Aplic-o pe fata si lasa masca sa actioneze aproximativ 10 minute. Pentru a avea un ten curat si stralucitor, este nevoie sa recurgi la acest tratament de doua ori pe luna.
Daca ai un ten mai gras, fa o pasta dintr-o lingurita de drojdie si o cescuta de apa si, eventual, putina miere. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Apoi clateste cu apa calduta. Drojdia de bere este foarte utilizata in cosmetica moderna, pentru ca aceasta curata perfect tenul.
Daca ai un ten normal sau uscat, creeaza un amestec din doua lingurite de miere, o jumatate de ceasca de iaurt si o lingurita de zeama de grepfurt. Aplica amestecul pe fata si pe gat si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute. Mierea are calitatea de a absorbi impuritatile de pe piele asemeni unui burete si totodata confera stralucire pielii, in timp ce iaurtul hidrateaza si catifeleaza tenul, iar sucul de grepfrut energizeaza celulele moarte. Este recomandat sa te clatesti cu ceai negru si ulterior sa iti masezi fata cu o crema de zi.
Nu uita! Pentru a scapa de cearcane, riduri sau pungile din zona ochilor este recomandat sa aplici pe fata frunze de menta.
Una dintre cele mai bune solutii pentru ingrijirea tenului este gomajul. Acesta ajuta la curatarea tenului de punctele negre, oferind fermitate si prospetime.
Reteta numarul 1. Amesteca intr-un vas o lingura de malai, sare grunjoasa si ulei de masline. Maseaza fata foarte usor cu acest amestec, ocolind zona ochilor. Pentru tenurile afectate de cuperoza si foarte sensibile, gomajul se efectueaza cu tarate de grau. Reteta numarul 2. Pentru a avea un ten catifelat, amesteca 100 de grame de malai cu smantana si apa. Dupa ce obtii o crema, aplic-o pe ten, gat si decolteu si las-o sa actioneze cateva minute. Cand te speli pe fata, freaca putin pentru a elimina si punctele negre. |
Cremele din comert nu sunt foarte eficiente in a obtine un ten stralucitor si in plus le lipseste componenta naturala. Iar cele care o au sunt foarte scumpe. De aceea iti sugerez sa incerci sa prepari tu acasa o crema speciala pentru tenul tau.
Reteta numarul 1. Amesteca o lingurita de unt, pudra de talc pana obtii o pasta compacta si omogena. Aplica crema pe fata si las-o sa actioneze doua minute, apoi clateste cu apa calduta.
Reteta numarul 2. Amesteca 3-4 picaturi de lapte cu miere de albine, omogenizeaza ingredientele si aplica amestecul pe tenul curatat in prealabil. Daca ai tenul uscat este bine sa repeti acest tratament in fiecare seara, inainte de culcare, timp de o luna cu pauza de o saptamana, pentru a obtine rezultate stralucite.
Reteta numarul 3. Creeaza un amestec omogen din 5-10 picaturi de zeama de lamaie si lapte proaspat. Aplica lotiunea obtinuta pe fata si lasa ca tratamentul sa actioneze timp de 5 minute. La final, clateste din abundenta cu apa calduta. Nu vor trece multe zile de la inceperea tratamentului, si vei observa imbunatatirea calitatii tenului si ca pielea este mai deschisa la culoare, asta pentru ca lamaia actioneaza ca agent de albire.
Este foarte important sa bei în fiecare dimineata cate 12-15 pahare cu apa, sa mananci cat mai multe fructe si legume si sa eviti pe cat posibil grasimile. Chiar daca vin mesele incarcate ale sarbatorilor, nu uita sa mai „strecori" intre mese si cate o portocala, mar, banana si mai ales kiwi, foarte recomandat in sezonul rece, pentru ca are multa vitamina C. Pentru a preveni si trata cearcanele, medicii nutritionisti recomanda o dieta alimentara formata din legume precum: spanac, urzici, ceapa verde, praz, morcovi, andive, salata verde. Consumul acestor legume are rolul de a purifica sangele, inlaturand toxinele pe care le acumuleaza. In functie de calitatea si culoarea sangelui care iriga vasele din epiderma, cearcanele se vor deschide la culoare, si vor deveni mai putin vizibile. In acelasi timp, incearca sa elimini din alimentatie pastele fainoase si dulciurile deoarece amidonul continut de acestea accentueaza cearcanele. Renunta de asemenea la mancarurile si bauturile prea sarate!
|
Ori de cate ori ai ocazia, nu ezita sa faci plimbari in aer liber. Trucul este simplu: oboseala fizica combate insomnia, inducand starea de somn, iar prin oxigenarea sangelui sunt eliminate toxinele, si se restabileste astfel echilibrul arderilor. Somnul este foarte important pentru intarirea si mentinerea frumusetii pielii. Desi nu este cel mai important lucru pentru a impiedica formarea cearcanelor, respectarea orelor de odihna asigura drenarea vaselor de sub ochi si previne aparitia pungilor vinete de la acest nivel.
Efectueaza o serie de exercitii de respiratie cu fereastra deschisa. Fa un set de 5-10 inspiratii si expiratii de doua ori pe zi, apoi mareste ritmul treptat, pana cand ajungi la un set de 20 de inspiratii si expiratii, tot de doua ori pe zi.
Pielea fetei este extrem de sensibila la mediul exterior. Aparitia timpurie a ridurilor, cearcanelor, negilor si a altor probleme ale tenului pot fi cauzate de modul tau de a trai si a te „misca" natural in viata. Este foarte important sa eviti alcoolul, fumul de tigara si alti poluanti. Expunerea la fumul de tigara de exemplu afecteaza balanta componentelor biochimice de la nivelul pielii, aceasta pierzandu-si hidratarea si elasticitatea. De asemenea, daca exista in dieta zilnica, consumul excesiv de alcool si cafeina trebuie neaparat eliminate.
Dupa ce te-ai spalat pe fata, nu sterge viguros zona de sub ochi. Pielea de la acest nivel este foarte subtire si sensibila, astfel ca, uneori, un traumatism minor poate leza cu usurinta zona. Orice mancarime, usturime ce te determina sa te scarpini la ochi, poate contribui la aparitia cearcanelor datorita lezarii capilarelor de sub piele.