Home Mireasa Rochii Mireasa Silueta si croiala fustei - doua variabile in ecuatia rochia de mireasa

Silueta si croiala fustei - doua variabile in ecuatia rochia de mireasa

Silueta si croiala fustei - doua variabile in ecuatia rochia de mireasa
Madalina Nazalu
Duminică, 12.07.2009
Rochia de mireasa este perceputa, ca orice piesa vestimentara, ca un tot unitar, insa ea este alcatuita din anumite centre de interes care contribuie la impartirea lor in categorii in functie de stil si tipul de silueta avantajat. Printre aceste elemente, fusta, adica sectiunea dintre talie sau sold (in functie de inaltimea taliei rochiei, mai inalta la rochia empire sau mai joasa la rochia sirena) joaca un rol extrem de important.


Am incercat sa individualizam cateva categorii de fuste caracteristice rochiei de mireasa, insa, de multe ori, putem intalni combinatii intre acestea.



    1. Fusta cu volum, uneori sustinuta de crinolina, este un model clasic, ce imprumuta adesea un aer princiar, fiind cunoscuta si ca fusta in forma de A. Este adesea alegerea mireselor care intentioneaza sa ascunda un plus de greutate in zona soldurilor, alegere corecta de altfel. Nu este recomandata mireselor foarte slabe, deoarece tinde sa faca nota discordanta cu fragilitatea din partea superioara a siluetei. Si, la urma urmei, indiferent cat de mult intentionezi sa investesti in rochie, tot tu trebuie sa fii centrul atentiei. ATENTIE ! Crinolina este destinata exclusiv mireselor cu dimensiuni M(edium), deoarece confera prea mult volum siluetei.


 



    2. Fusta dreapta este de asemenea un element clasic, intrucat avantajeaza siluetele inalte si mignone. Cu toate acestea, cunoaste si anumite restrictii, datorate faptului ca reda in totalitate linia siluetei. Prin urmare, se recomanda o tinuta zvelta pentru o asemenea rochie.

    Fusta sirena este o derivare de la fusta dreapta, ce consta intr-o usoara evazare a materialului in partea de jos. Daca ai o silueta cu solduri si coapse apetisante, acest model te va ajuta sa le pui in evidenta.

    Fusta coada-de-peste este asemanatoare modelului descris mai sus, cu exceptia unei bucati de material cusuta intre exremitatile rochiei.


 



    3. Tipul de fusta cu tivul putin drapat constituie o joaca a designerului cu materialul. Insa aceasta croiala nu trebuie considerata prea extravaganta. Este indicata in special mireselor care vor sa para mai inalte, intrucat creeaza senzatia de alungire, dar si de subtire.


 



    4. Fusta cu volum in pliuri consta in fragmentarea optica a materialului si, o data ce aceasta, si fragmentarea siluetei in zona coapselor si a soldurilor. Este de aceea recomandata pentru ascunderea defectelor ce tin de aceste zone.


 



     5. Fusta cu turnura consta in aplicarea sau prelucrarea in forma de model a spatelui rochiei la nivelul taliei. Iata o fusta in general recomandata tuturor siluetelor, cu toate ca de cele mai multe ori poate lasa impresia (gresita) de surplus de volum. Echilibrul volumetric al rochiei ramane neafectat de alaturarea aplicatiei, in special deoarece aceasta se face in zona taliei.


 



    6. Fusta lalea este un model al anilor ’90 pentru rochia de mireasa. Este scurta, pana la nivelul genunchilor, dreapta pana la jumatatea coapsei. Se evazeaza ulterior inainte de nivelul genunchilor. Ultra-moderna in 2009 si putin non-conformista, iata o alegere care conferca echilibru liniei volumetrice create de niste solduri mai late.


 



    Aceste modele sunt standardizate in timp. Este bine ca informatiile acumulate despre diversele componente ale rochiei de mireasa sa constituie puncte de referinta in alegerea rochiei de mireasa , intrucat o tinuta corecta este rezultatul unor optiune corecte in materie de croiala, culoare si materiale.


Newsletter