Mai intai de toate, foarte important este sa intelegi rolul lor in cadrul ceremoniei religioase si, ulterior, la petrecere.
Ele simbolizeaza esenta divina, lumina si dragostea care au adus impreuna si care unesc doua persoane pentru intreaga viata. Tocmai de aceea este foarte important ca lumanarile de nunta sa fie tinute de doua persoane apropiate, prieteni sau membri ai familiei, acestia jucand rolul de martori si purtatori de lumina in cadrul ceremoniei.
Ele joaca un important rol decorativ, avand forme si marimi variate ce creeaza o atmosfera intima si frumoasa in timpul ritualului religios dar si dupa.
In traditia romaneasca, nasii sunt cei care se ocupa cu achizitionarea lumanarilor de nunta, insa, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa te implici. Din contra, acestea trebuie alese dupa o analiza amanuntita asupra a ceea ce va doriti atat tu, cat si nasii, pentru nunta.
|
1. In primul rand, trebuie sa te hotarasti asupra temei nuntii pentru ca apoi sa alegi si restul decoratiunilor, implicit si lumanarile, in functie de aceasta.
2. Alege cu atentie marimea lumanarilor de nunta deoarece unele foarte mari si greoaie nu vor fi deloc confortabile pentru cei care le vor purta. Recomandate sunt cele de marime medie, deoarece cele mici sunt folosite, de obicei, pentru botez, ele trebuind sa reprezinte o stilizare a siluetei zvelte a celor doi miri.
|
3. Culoarea lumanarilor este si ea foarte importanta. Daca doresti o lumanare clasica, poti opta pentru culoarea alba, semnificand dragostea si puritatea mirilor.
Poti alege, insa, si din culori precum:
- Rosu: pasiune si curajul de a-ti exprima deschis sentimentele. Ideala pentru o nunta in plina vara.
- Galben: energie, vitalitate si entuziasm dar si o mica doza de gelozie. Ideala pentru o nunta care se desfasoara toamna.
- Verde: prospetime, naturalete, tinerete, perfecta pentru o nunta programata primavara.
- Albastru: relaxare, confort psihic si emotional, eleganta, ideala pentru o nunta organizata in sezonul rece.
4. Tine cont si de forma buchetului tau de mireasa, dar si de cel al nasei. Astfel, daca este rotund, aranjamentul floral al lumanarii trebuie sa aiba aceeasi forma, iar daca buchetul este unul din flori curgatoare, trebuie sa fii putin atenta si la florile pe care le folosesti.
|
5. Recomandat este ca aranjamentul floral al lumanarilor sa fie realizat din aceleasi flori ca si cele din buchetul tau si la nasei. De exemplu, daca buchetele voastre sunt din specii de orhidee si trandafiri, atunci si buchetele curgatoare atasate la lumanari ar trebui alese din aceeasi gama florala. Daca vrei ceva deosebit, alege ceva mai putin folosit, precum aranjamente din flori atipice: hortensii, frezii, floarea-soarelui.
6. Nu alege florile la intamplare, ci tine cont de semnificatia acestora:
- Trandafir: dragoste
- Orhidee: frumusetea suprema
- Bujor: timiditate
- Crizantema: bucurie
- Floarea-soarelui: loialitate, adoratie
- Iris: credinta, intelepciune
- Nufar: puritate
8. Vrei ca lumanarile de nunta sa fie unice si deosebite? Atunci opteaza pentru un aranjament in forma de funda sau in forma de inima. In acest caz, trebuie sa te asiguri ca la florarie exista specialisti care stiu sa realizeze un astfel de aranjament.
Tu cum vei decora lumanarile de la nunta ta?