Nelipsitul meniu de nunta da mari batai de cap multor miri atunci cand trebuie sa stabileasca ce preparate vor oferi invitatilor lor, astfel incat acestia sa fie multumiti, sa manance cu pofta si sa se simta bine pe tot parcursul petrecerii. Tocmai din acest motiv, trebuie sa va ganditi bine inainte de alege ce preparate veti pune pe masa, alegand un meniu pentru nunta potrivit anotimpului, temei petrecerii si profilului invitatilor vostri. Facand o scurta analiza a preferintelor in materie de meniuri pentru nunta, am selectat ca fiind cele mai apreciate urmatoarele 20 de preparate: |
|
1. Sarmalute traditionale. Acest preparat este nelipsit din orice meniu de nunta care vrea sa respecte traditia, asa ca rar veti intalni nunta romaneasca fara sarmalute cu mamaliguta in meniu. In foi de vita sau de varza, cu acestea nu veti da gres in niciun caz, indiferent de ce invitati aveti.
2. File de somon la cuptor cu sos de ciuperci si masline. Un preparat elegant, delicios si usor, perfect pentru o nunta cu stil.
3. File de salau gratinat cu mix de legume la abur. Acest preparat este perfect pentru invitatii care iubesc pestele sau care tin la silueta. Usor si gustos, acest preparat este des intalnit in meniurile pentru nunta.
4. Pastrav la gratar cu sos de lamaie, acompaniat cu cartofi natur cu unt, verdeata si lamaie. Pestele este usor, binevenit intr-un meniu de nunta cu preparate diversificate si pe placul celor mai multi dintre invitati.
5. Mixed grill de pui si porc cu cartofi taranesti. Acest preparat este perfect pentru ca reuseste sa fie atat pe placul invitatilor care mananca aceste doua tipuri de carne, cat si a celor care prefera doar unul dintre ele.
6. Trio de cotlet de porc, piept de pui si carnati proaspeti, servit cu cartofi taranesti. Acest trio este ideal, deoarece include, practic, trei feluri de mancare apreciate de majoritatea romanilor.
7. Piept de rata cu orez si sos de portocale. Acest preparat este unul rafinat, perfect pentru nuntile elegante, care au un meniu cu preparate de top.
8. Piept de pui fara os cu legume sau cartofi nature. Aceasta este o alegere inspirata si apreciata mai ales de doamne si domnisoare, care sunt adeptele acestui preparat.
9. Frigarui asortate. Acestea pot contine carne de pui, de porc, de vita si bacon sau legume, reunind diverse gusturi intr-un mix apreciat de invitati.
10. Rulada de pui umpluta cu ciuperci. Un preparat regasit in aperitivul unui meniu de nunta, acesta este delicios si apreciat de multa lume.
11. Rulouri din sunca umplute cu branzeturi, salata a la rousse sau cruditati. Perfect incadrate in aperitiv, acestea sunt consistente si delicioase, pregatind invitatii pentru felurile urmatoare.
12. Chiftelute din carne. Indiferent de tipul de carne sau amestecul pe care il alegeti, acestea sunt binevenite intr-un aperitiv al unui meniu de nunta, pentru ca sunt cunoscute de toti romanii si savurate cu placere oricand.
13. Ciuperci umplute cu mozzarella. Delicioase si, in acelasi timp, sanatoase si perfecte pentru invitatii unei nunti, acestea pot fi integrate cu incredere intr-un aperitiv al unui meniu pentru nunta.
14. Rosie nufar cu crema de branza si marar. Un preparat delicios si cu un aspect deosebit, acesta va deschide apetitul nuntasilor pentru restul meniului de nunta.
15. Salata de vinete pe pat de rosie. O combinatie de legume apreciata de romani, aceasta poate face parte din platoul cu aperitive ce vor deschide meniul de nunta.
16. Tartine cu icre. Acestea sunt aperitive rafinate, perfecte daca in meniul de nunta este inclus si un preparat din peste.
17. Cosulet din castravete cu branza si anason. Preparat delicios si usor, care va pregati invitatii pentru felurile principale.
18. Chiftelute cu susan. Acestea sunt perfecte pentru invitatii vegetarieni, dar vor fi apreciate de absolut toti, de la copii, pana la cei mai in varsta.
19. Dobos fantezie. Acest preparat este compus din felii de cascaval si sunca presata suprapuse, formand un mix gustos intalnit in majoritatea aperitivelor din meniurile de nunta.
20. Oua umplute cu pate de foie gras. Un preparat gustos, simplu, dar rafinat si apreciat de invitati.
Indiferent de preparatele pe care doriti sa le integrati in meniul de nunta, nu uitati ca trebuie sa faceti un mix care sa se potriveasca din punct de vedere culinar, dar care sa acopere si o plaja larga de ingrediente, astfel incat invitatii vostri care nu mananca un anumit tip de carne sau care nu sunt fanii unui anumit condiment sau ai unei garnituri sa se bucure de alte variante de preparate pentru a nu ramane flamanzi si cu un gust amar dupa nunta voastra.
Voi ce preparate recomandati pentru un meniu de nunta?