Home Nunta Organizare nunta 10 trucuri pentru o petrecere de nunta fara griji

10 trucuri pentru o petrecere de nunta fara griji

10 trucuri pentru o petrecere de nunta fara griji
Alexandra Negreanu
Joi, 07.02.2013

Petrecerea de nunta este, fara indoiala, cea mai lunga si cea mai asteptata parte a zilei in care alegi sa te casatoresti. Este probabil si cea mai costisitoare si, totodata, necesita timp, organizare si energie. Din pacate, daca ceva nu merge bine in timpul petrecerii de nunta (dj-ul sau formatia nu au fost la inaltime, mancarea sau bautura nu au fost pe placul invitatilor etc.) imaginea intregii nunti poate fi stricata. Karena iti ofera 10 trucuri pentru o petrecere de nunta fara griji.

Tine cont de aceste 10 sfaturi adunate din experienta mai multor organizatori de nunti si vei avea o petrecere de nunta asa cum ai visat:

1. Nu te grabi

Bineinteles, esti emotionata si super fericita ca te-ai logodit, insa impulsivitatea si graba sunt doua lucruri ce nu se integreaza deloc in organizarea unei nunti. Majoritatea mirilor se grabesc si iau decizii in pripa in legatura cu cele mai importante detalii: alegerea locatiei de nunta, lista de invitati, meniul de nunta etc. Organizatorii de nunta ii sfatuiesc pe miri sa trateze lucrurile cu calm si sa priveasca organizarea nuntii prin ochii invitatilor. Este adevarat, este nunta voastra si este normal sa aiba amprenta stilului vostru, insa si invitatii vor participa la desfasurarea petrecerii de nunta. Daca vrei ca atmosfera sa fie vesela si ca acei invitati sa se distreze trebuie sa le oferi muzica, mancare si bautura variate.

2. Fa o lista cu dorinte si necesitati

Un specialist in organizarea nuntii le recomanda mirilor sa isi faca doua liste: prima trebuie sa cuprinda lucrurile neaparat necesare pentru o petrecere de nunta reusita, cum ar fi un dj sau o formatie de nunta buna, un fotograf si un cameraman bun si asa mai departe. Toate aceste necesitati trebuie sa se incadreze in bugetul de nunta. Cea de-a doua lista sa completeze sau sa imbogateasca necesitatile: aranjamente de masa cu mai multe flori sau ornamente, carduri de masa deosebite, baloane sau arcada la intrarea in restaurant etc. Insa nu uita: necesitatile si doleantele impreuna nu trebuie sa depaseasca bugetul de nunta.
verighete de nunta

3. Discuta cu conducerea restaurantului de nunta toate detaliile organizatorice

Cea mai mare parte din timpul dedicat nuntii se peterece in locatia de nunta aleasa: terasa, cort, restaurant, plaja etc. Este important ca toate detaliile sa fie puse la punct: prize, prelungitoare, becuri, toaleta ( hartie igienica, sapun si servicii de curatenie incluse pe toata durata evenimentului). Ai spune ca este de bun simt ca un furnizor de servicii sa detina toate aceste lucruri, insa presupunerile nu isi au locul in organizarea nuntii tale. Intreaba conducerea restaurantului daca au de exemplu solutii de rezerva in cazul in care se opreste curentul electric. Daca aparatele de aer conditionat sau centrala termica sunt functionale. O documentare temeinica inainte te scuteste de situatii penibile in ziua nuntii.
restaurant de nunta

4. Adauga o masa si cateva scaune in plus in salonul de nunta

Niciodata nu se stie cine iti face supriza de a veni la nunta ta. Poate a omis sa iti confirme, poate si-a rezolvat problemele in ultimul moment. In ambele cazuri ai nevoie de cel putin un loc la masa pentru ultimii sositi. De asemenea este posibil ca aranjamentul meselor sa nu fie chiar pe placul tuturor invitatilor si sa fii nevoita sa faci unele schimbari. De obicei ridica probleme de genul acesta persoanele neinsotite, batranii si femeile insarcinate.

5. Ofera invitatilor meniuri de nunta variate

Un nou trend in materie de organizare nunti sunt meniurile sofisticate si cat mai exotice. Inainte de a comanda meniul de nunta arunca-ti privirea pe lista de invitati si vezi daca ai persoane cu diete speciale: lacto-vegetarieni, vegetarieni 100%, etc. Vezi care este procentul traditionalistilor ( cei care vin la nunta si le plac sarmalutele, de exemplu) versus cei cu gusturi culinare mai variate. Ideal ar fi ca meniul de nunta sa fie cat mai variat, pentru a oferi invitatilor confortul de care au nevoie.


6. Trateaza-ti invitatii cu bauturi pe masura

Calitatea nuntii poate fi de multe ori apreciata in mod corect sau incorect, dupa cat de bine si bun au baut invitatii. Asadar, nu incerca sa economisesti atunci cand achizitionezi bauturile pentru nunta, in favoarea achizitionarii unor aranjamente de masa din flori mai scumpe. Daca bugetul de nunta iti permite poti oferi invitatilor posibilitatea sa isi comande de la bar bautura dorita. Daca acest lucru nu este posibil incearca sa achizitionezi bauturi de calitate medie spre ridicata (vin, sampanie, sucuri acidulate si neacidulate, apa).


7. Nu te baza pe presupuneri, deleaga persoane de baza

Un planificator de nunti cu experienta iti va spune: nu te baza pe verisoara cu care nu te-ai mai vazut de 5 ani ca va fi draguta si ii va conduce pe invitati la mese. Este posibil ca aceasta sa nu isi doreasca sa faca acest lcuru si sa te refuze exact in momentul in care invitatii sosesc la restaurant. In plus, poate nici nu ii cunoaste pe multi dintre ei si se va incurca. Si poate nici tatal socru nu va considera necesar sa dea bacsis chelnerilor sau sa ii supravegheze pentru ca servirea sa fie la inaltime. Aceste detalii si altele de acest gen trebuie discutate inainte, astfel incat fiecare persoana de baza sa isi stie responsabilitatile pe parcursul petrecerii de nunta.


8. Fa-ti un kit de urgenta pentru ziua nuntii

Toate privirile sunt indreptate spre mireasa si mire pe tot parcursul nuntii. Tocmai de aceea acestia doi trebuie sa arate impecabil si sa zambeasca in orice moment. Asadar, asigura-te ca totul va fi la locul lui punand lucruri de care tu crezi ca vei avea nevoie in acea noapte intr-o geanta, sacosa, punga etc. Aceasta poate cuprinde de la butoni, dres, ac cu ata, ruj, make-up, pana la o pastila de cap, crampe etc. Este mai util sa le ai la indemana decat sa alergi dupa ele si sa pierzi momente pretioase de la peterecerea organizata in cinstea casatoriei voastre.

9. Nu uita de importanta nasilor si/ sau a parintilor

Uneori desfasurarea nuntii are de suferit datorita "intrecerii" intre socrii mari si socrii mici sau prin simplul fapt ca nasii nu sunt multumiti de atentia care li se ofera in organizarea nuntii. Planificatorii de nunti recomanda ca perechile de miri, nasi si parinti sa aiba o intalnire in saptamana dinaintea nuntii si sa se puna de acord in privinta traditiilor de nunta care doresc sa fie urmate, amploarea si importanta lor ca si cultura, durata, etc.


10. Nu uita scopul principal al petrecerii de nunta

Orice mireasa isi doreste sa aiba cat mai putine griji si sa se bucure de peterecerea de nunta cat mai mult. Nunta dureaza o singura zi si trece cat ai clipi. Incearca sa nu te transformi intr-o "bridezilla" (mireasa furioasa si capricioasa), incercand sa controlezi fiecare detaliu. In loc sa verifici daca servetelele sunt puse exact cum ai solicitat, mai bine te-ai relaxa si ai incerca sa treci pe la toate mesele si sa verifici daca invitatii se simt bine si se distreaza. Nu uita ce este important: sotul tau, familia, rudele si prietenii. Concentreaza-te asupra scopului principal al nuntii: celebrarea casatoriei dintre tine si sotul tau.


Acum, dupa ce ai aflat direct de la specialisti 10 trucuri de organizare a unei petreceri de nunta fara griji, ai putea oferi si tu sugestii si sfaturi pentru ca o nunta sa se desfasoare fara probleme de la inceput pana la sfarsit?

 

Newsletter