Home Nunta Organizare nunta 6 greseli care iti pot distruge meniul de nunta

6 greseli care iti pot distruge meniul de nunta

6 greseli care iti pot distruge meniul de nunta
Ioana Marinescu
Sâmbătă, 16.04.2022

Meniul de nunta este extrem de important, pentru o petrecere perfecta. Daca vrei ca invitatii sa nu plece cu amintiri neplacute de la eveniment, tine cont de aceste lucruri.

 

1. Deschizi barul inainte sa servesti primul fel

Un "open bar" poate fi o idee foarte buna la petrecerea de nunta, iar invitatii il vor aprecia cu siguranta. Ai, insa, grija sa nu il deschizi, pana nu te asiguri ca ai servit primul fel. In caz contrar, te vei trezi cu foarte multi nuntasi care abia se vor mai putea tine pe picioare. Nu te baza pe cumpatarea lor! Nunta este un eveniment la care toata lumea vrea sa se simta bine, iar atmosfera te poate face sa uiti ca trebuie sa tii cont de toleranta la alcool pe care o ai sau nu. Nu uita ca daca vrei ca bauturile sa nu reprezinte un pericol, ar trebui sa servesti si proteine la aperitiv.

2. Alegi preparatele tale preferate

Nunta este, cu siguranta, ziua ta speciala, dar nu inseamna ca totul trebuie sa fie doar pe gustul tau. Invitatii vor face un efort sa fie alaturi de tine, asa ca arate-le ca tii cont de preferintele lor. Cere detalii legate de dietele speciale pe care le-ar avea fiecare persoana si asigura-te ca le pregatesti preparate pe gustul lor. Diversitatea este, oricum, cea mai buna varianta, atunci cand alegi meniul de nunta. Un bufet suedez, care sa contina atat carne, cat si legume sau alte retete vegetariene va fi apreciat de toata lumea.

3. Mergi pe variante clasice de meniu

Suntem in 2022, iar asteptarile invitatilor sunt tot mai mari, cand vine vorba despre meniul de nunta. Sarmalele sunt delicioase, dar poate vrei sa iei in considerare alte preparate interesante. Mai ales daca cei care vor participa la petrecere sunt tineri, este important sa incluzi in meniu mancaruri moderne. Pizza si burgerii sunt o varianta castigatoare intotdeauna, dar daca vrei ceva mai sofisticat, cu siguranta vei gasi o firma de catering care sa te multumeasca.

4. Alegi ingrediente foarte scumpe

Cand iti organizezi nunta, nu vrei sa faci niciun compromis, dar gandeste-te de doua ori, inainte sa alegi cele mai scumpe ingrediente de pe lista. Sigur ca vrei sa te simti speciala, dar poti face asta, fara sa iti provoci un stres din cauza cheltuielilor de nunta. Crevetii sau pieptul de rata pot suna bine, dar daca alegi restaurantul potrivit, orice preparat va fi gustos, fara sa cheltuiesti o avere pentru asta.

5. Nu tii cont de cheltuielile extra ce pot aparea

Atunci cand iti alegi restaurantul sau firma de catering care iti va pregati meniul de nunta, este important sa discuti deschis despre cheltuieli. Asigura-te ca stii din timp de toate taxele si adreseaza toate intrebarile pe care le ai, pentru a nu te trezi cu costuri extra.

6. Alegi legume si fructe din afara sezonului

Fii foarte atenta la ingredientele folosite pentru meniul de nunta, pentru ca aici poti economisi bani. Pe langa faptul ca este mult mai avantajos sa te asiguri ca se gateste cu fructe si legume din sezon, acestea vor fi si mai gustoase, fiind proaspete.

Tine cont de aceste lucruri si vei vedea ca meniul tau de nunta va fi pe gustul oricarui invitat.

Newsletter