Home Nunta Organizare nunta Alege culorile nuntii tale!

Alege culorile nuntii tale!

Alege culorile nuntii tale!
Louise Tanase
Joi, 13.05.2010

Ati stabilit deja data si ai inceput sa planifici nunta cu mare atentie. Sunt convinsa ca deja ai o lista care cuprinde tot ce vei avea de facut si ai inceput sa o urmaresti. Daca ai inceput sa alegi deja diverse lucruri, cum ar fi: invitatiile, decoratiunile pentru petrecere, marturiile sau chiar aranjamentele florale, ai inceput sa te gandesti la o tema coloristica. Insa, cum alegi culorile nuntii tale?

Culorile pe care le alegi pentru ziua nuntii tale vor determina stilul intregului eveniment. Vei folosi culorile in toate modurile posibile. Vor fi culori in rochiile domnisoarelor de onoare, in decoratiuni, pe tort, in marturii, flori, accesorii, fete de masa, imbracamintea pentru scaune si chiar pe invitatii. Desigur ca alegerea culorilor potrivite trebuie sa inceapa cu cele pe care tu le preferi, dar mai trebuie sa iei in considerare si urmatoarele aspecte.

1. Desi se vorbeste mult in ultima vreme despre semnificatia culorilor si despre cum influenteaza ele starea de spirit si emotiile, evita sa te concentrezi prea mult pe aceste aspecte. Culorile inseamna lucruri diferite in diferite culturi. Pentru a avea o imagine mai clara asupra culorilor si combinatiilor posibile, poti apela la un mic truc: mergi la un magazin cu articole pentru zugraveala sau decoratiuni interioare si roaga vanzatoarea sa iti imprumute pentru cateva zile o paleta de culori. Atunci cand vezi culorile si combinatiile in realitate iti este mult mai usor sa alegi.
2. Unde va avea loc petrecerea de nunta? Atunci cand alegi culorile trebuie sa tii cont si de locatia in care va avea loc evenimentul: ce culoare au covoarele, peretii, perdelele si draperiile, stilul general al incaperii, decoratiunile deja existente si care nu pot fi inlaturate. Atunci cand iti alegi culorile nuntii trebuie sa alegi culori care sa puna in valoare si locatia.

 

3. Care este starea de spirit pe care vrei sa o inspiri invitatilor si nuntii tale? Culorile tari, vibrante vor conferi nuntii tale o nota dramatica, in timp ce culorile pastelate, blande vor evoca o atmosfera mai romantica.
4. In ce anotimp va avea loc nunta? Anotimpul poate influenta tema coloristica a nuntii. Primavara si vara culorile tind sa aiba tonuri mai deschise, iar toamna sau iarna culorile au tonuri mai inchise.
5. Cat de apreciate sunt culorile pe care vrei sa le folosesti? Poate iti plac rozul pal si ivoriul, dar nu mai sunt atat de apreciate cum erau acum cativa ani.

 

 

6. Inainte sa iei o hotarare verifica daca toate accesoriile de care ai nevoie sunt disponibile in comert in culorile pe care le doresti la nunta ta. Poti alege o combinatie de culori foarte reusita, sa incepi sa comanzi diferite articole si la un moment dat sa afli ca nu exista pe piata imbracaminte pentru scaune in culoarea respectiva.
7. Daca alegi si culorile pentru rochiile domnisoarelor de onoare incearca sa gasesti culorile care sa le avantajeze pe toate. Culori ca galben sau portocaliu fac sa para "sterse" femeile cu pielea deschisa la culoare, iar culori ca albastru si verde complimenteaza femeile cu o anumita culoare a ochilor.
8. Daca vrei sa folosesti doua sau mai multe culori, incearca sa folosesti nuante diferite ale aceleiasi culori. Maro poate fi o culoare foarte eleganta pentru nunta, daca este combinata cu "bob de cafea" sau "mocha pal". Culorile total diferite se combina si ele, dar incearca totusi sa stai departe de culorile care sunt in parti opuse ale paletei de culori, cum ar fi purpuriu si galben, verde si rosu, albastru si portocaliu. In schimb, poti folosi culori care sunt alaturate in paleta de culori.


Truc


Incearca sa limitezi culorile principale la doua sau cel mult trei; mai mult de atat va parea incarcat si obositor.


Despre culori


Culorile sunt complementare atunci cand sunt opuse una alteia pe paleta de culori: rosu si verde. Culorile sunt analoge atunci cand se afla una langa alta pe paleta de culori, cum ar fi: rosu, caramiziu si portocaliu. O combinatie monocromatica inseamna variatia de tonuri a aceleiasi culori: rosu aprins, rosu inchis, etc.

Newsletter