Home Nunta Organizare nunta Programul unei nunti perfecte

Programul unei nunti perfecte

Programul unei nunti perfecte
Denisa Vasilescu
Joi, 19.07.2012
Chiar daca pana acum ai repetat de nenumarate randuri ce vei face exact in ziua nuntii, cu siguranta sunt anumite aspecte care ti-au scapat sau ai uitat de ele. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti oferim un program pentru ziua nuntii, ca sa stii exact ce, cand si cum trebuie sa faci, pentru a te asigura ca totul va decurge perfect! Afla, asadar, care este programul unei nunti reusite:

Programul de nunta este necesar pentru a raspunde tuturor nelamuririlor invitatilor si, totodata, pentru a avea o perspectiva mai clara asupra evenimentelor la care participa, precum si pentru a va asigura voi, mirii, ca nu uitati nimic esential in aceasta zi importanta. Desi nu face parte din traditii, programul de nunta este foarte util si practic, mai ales ca fiecare nunta este diferita si nu se mai urmeaza tiparele clasice.

Iata, asadar, cam ce ar trebui sa contina programul de nunta:

- In primul rand numele intreg al mirilor, nasilor si parintilor.

- Data, ora si locul in care veti tine petrecerea de nunta, precum si o mica harta prin care sa explicati invitatilor unde trebuie sa ajunga. Trebuie inclusa, de asemenea, biserica unde se va tine cununia religioasa, cu data si ora cand va avea aceasta loc, precum si o alta mica harta cu explicatii despre cum se ajunge acolo. Puteti trece si numele preotului care va oficia cununia, dar acest lucru nu este obligatoriu.

- Treceti, apoi, numele principalilor participanti la nunta si relatia acestora cu mirii: puteti incepe cu cavalerii si domnisoarele de onoare, apoi rudele mai indepartate, prietenii, colegii si asa mai departe.

Domnisoare de onoare

- Urmeaza orarul evenimentelor principale: ora si locul cununiei civile, apoi ora si locul cununiei religioase, locul unde veti tine receptia, sosirea formatiei si a Dj-ului, primirea invitatilor, momentul in care veti dansa celebrul vals al mirilor, orele (cu aproximatie) la care vor fi servite aperitivele si celelalte mancaruri, perioada in care permiteti invitatilor sa fure mireasa (sau mirele, daca asta vor), momentul in care vei arunca buchetul de mireasa, scoaterea jartierei, scoaterea voalului miresei, hora miresei, taierea tortului si servirea sampaniei, dansurile speciale, momentele surpriza si alte mici "show-uri", daca aveti pregatite.

Valsul mirilor

- Mentionati si traditiile pe care vreti sa le respectati, insotite de o mica descriere, penru ca nu toata lumea le stie semnificatiile. De asemenea, la sfarsitul programului, nu uitati sa multumiti parintilor si nasilor, precum si tuturor participantilor la nunta.

Programul acesta il puteti atasa invitatiilor de nunta si il puteti trimite odata cu ele, sau il puteti pune pe masa fiecarui invitat, direct la petrecerea nunta, dar excluzand, bineinteles, detaliile care deja nu mai au rost, cum ar fi cele legate de cununia civila si cea religioasa, care vor fi terminate deja.

Consultati-va atat cu parintii vostri, cat si cu nasii si domnisoarele sau cavalerii de onoare - un adevarat ajutor in organizarea nuntii - ca sa va asigurati ca nu ati uitat nimic si ca totul va decurge conform planului. Distribuiti, apoi, acest program de nunta tuturor si nu uitati sa va pastrati cate o copie fiecare.

Invitatie

De asemenea, daca apar modificari, ar fi bine sa le anuntati din timp, ca sa stie toti invitatii la ce sa se astepte.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa va uram succes in organizarea nuntii!

Voi v-ati facut programul de nunta?

Newsletter