Nunta de vis trebuie sa fie nunta pe care ai visat-o inca de cand erai o fetita sau macar din ziua in care iubitul tau ti-a oferit inelul de logodna mult asteptat. Atunci cand ai inceput planificarea nuntii, te-ai gandit, cu siguranta, si la locatia in care doresti sa se desfasoare. O nunta intr-un castel sau un palat nu este apanajul exclusiv al mirilor cu sange albastru si nici un vis de nerealizat. Karena a cautat pentru tine si a gasit 10 palate care abia asteapta sa iti gazduiasca nunta de vis.
In Bucuresti, una dintre cele mai populare locatii pentru nunta este, fara indoiala, Palatul Ghica. Fosta resedinta de vara a domnitorului Grigore Ghica, Palatul Ghica este construit in stil neo-clasic italian, dar pastreaza si accente ale Renasterii franceze.
Palatul este situat la intersectia dintre bulevardul Lacul Tei si strada Doamna Ghica si poate gazdui intre 100 si 300 de invitati.
Pentru un plus de romantism, dar si de confort, pe domeniul Ghica exista si o biserica unde poate fi oficiata ceremonia religioasa.
In plus, in cazul in care iti doresti decorul unui palat, dar ti-ar place o nunta sub cerul instelat, la Palatul Ghica iti poti face nunta la cort sau chiar in aer liber.
Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis "Nababul" din cauza averii sale impresionante. Se spunea ca "Nababul" ar fi putut pava intreaga curte aferenta Castelului Cantacuzino cu monedele sale de aur.
Castelul este inconjurat de cascade, grote si fantani arteziene si este in topul primelor castele din Romania din punct de vedere architectural. Castelul ofera o panorama superba asupra muntilor Bucegi si in special asupra Caraimanului si a crucii de pe Caraiman.
Achizitionat in 2008 de un grup de investitori straini, Palatul Cantacuzino gazduieste nunti elegante, cu aer aristocrat. Pretul de inchiriere este destul de piperat, insa locatia, povestea si privelistea merita toti banii, daca vreti o nunta la Palatul Cantacuzino din Busteni.
Daca nu vrei sa parasesti Bucurestiul si totusi vrei sa-ti faci nunta la palat poti opta pentru palatul Bragadiru sau sala Colosseum, cum i se mai spune, din centrul Bucurestiului. Palatul a fost construit in anul 1905, are o capacitate de 360 de persoane si este construit intr-un stil eclectic. Palatul a fost construit sub tutela lui Dumitru Marinescu Bragadiru, de unde si numele de Palatul Bragadiru, iar incepand cu anul 1905, a fost folosit ca Palat al Culturii.
Suprafata generoasa, gradinile si panorama absolut superbe, fac din acest palat in inima Bucurestiului o locatie perfecta pentru o nunta de vis. Nunta desfasurata la Palatul Bragadiru, poate gazdui intre 100 - 300 de persoane, numarul variind in functie de aranjamentul de servire dorit: servire la masa sau bufet.
Atmosfera este perfecta atat pentru nuntile care doresc sa adopte o nota subtil aristocrata, cat si pentru cele care se doresc a fi evenimente moderne, diferenta intre acestea doua fiind data de jocurile de lumini, aranjamentele florale sau elementele decorative pe care le presupune tematica aleasa.
La 14 km de Bucuresti se afla Palatul Mogosoaia, palat contruit in pur stil brancovenesc.
Decorul feeric, istoria locului, arhitectura deosebita, iti asigura o nunta de vis, o zi si o noapte in care vei simti ca pasesti in alt secol, ca intr-adevar esti o printesa. La Palatul Mogosoaia poti alege sa-ti faci nunta la cort sau in restaurantul palatului care are o capacitate de 120 de locuri.
Pretul inchirierii nu este unul modest, insa nici locatia nu este una banala. Pe domeniul palatului se afla si o biserica unde puteti oficia cununia religioasa.
O nunta in stil medieval, intr-un decor de poveste, cu o tematica deosebita, poate fi alegerea perfecta daca optezi pentru Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Castel cu arhitectura gotica, cu o istorie impresionanta, Castelul Corvinilor din Hunedoara gazduieste nunti pentru care pot fi inchiriate anumite spatii din castel cu o cerere facuta in prealabil la Primaria Municipiului Hunedoara.
Poti inchiria Anexa Camerei Domnitelor, nivelurile 1si 2 ale Palatului si parterul Palatului mare dinspre oras. In plus, mai poti inchiria casa ogarilor si turnul husarilor cu spatiul anexa si pivnita.
Preturile nu sunt exagerate, insa trebuie indeplinite anumite formalitati.
Palatul de pe malul lacului Snagov a fost contruit in anii '30 de Printul Nicolae, iar nuntile organizate la Palatul Snagov, atat in interiorul palatului, cat si pe peluza din fata acestuia, ocupa spatii extinse in paginile revistelor mondene. Fastul Palatului Snagov confera o nota aristocrata oricarui eveniment, indiferent de buget.
Palatul si domeniul in sine reprezinta elemente suficiente pentru ca nunta voastra sa fie distinsa si eleganta, pentru ca invitatii sa fie vrajiti de frumusetea naturii care ii inconjoara, sau de imaginea artificiilor care se reflecta in oglinda lacului Snagov.
La Palatul Snagov, poate fi gazduita perfect o nunta de 150 pana la 450 de persoane, intr-o sala cu o suprafata de 650 mp cu o inaltime de 7,20 m, care confera evenimentului o grandoare inegalabila.
Pretul serviciilor si al inchirierii acestei locatii nu sunt deloc mici, insa o nunta eleganta, fastuoasa, nu se poate organiza fara sacrificii financiare, nu-i asa?
Probabil ca ati citit in presa despre nuntile vedetelor autohtone de la Palatul Stirbey. In cazul in care doriti sa faceti nunta la palat, trebuie sa stiti ca in Buftea se afla Palatul Stirbey, palat care are doua locatii pentru nunti: Salonul Regina Maria cu o capacitate de 500 de locuri si pavilionul Printul Stirbei cu terasa si capacitate de 350 de persoane.
Trebuie sa stiti ca pe domeniul Stirbey se afla si Capela "Sfanta treime", in fata careia se pot oficia cununii pentru cei care doresc sa oficieze ceremonia religioasa in cadrul domeniului, pentru un plus de eleganta si confort.
Preturile nu sunt mici, dar nici exagerate, avand in vedere istoria si frumusetea acestei locatii deosebite.
Unul dintre cele mai frumoase castele ale Romaniei este castelul Karoly din Carei, judetul Satu Mare. Constructia a inceput in anul 1482 pornind de la o casa intarita, iar in decursul anilor castelul Karoly a fost inconjurat cu ziduri puternice, intrerupte cu bastioane, avand un sant exterior intarit cu palisade peste care trecea un singur pod suspendat. A suferit diferite modificari, iar in anul 1794, era in stil baroc si cuprindea 20 de camere la parter, 21 la etaj si o capela.
Tot in aceasta perioada se formeaza parcul cu plante rare si se construieste un manej pentru 24 de cai. In urma cutremurului din 1834, castelul s-a daramat partial, restaurarea fiind facuta abia intre anii 1894-1896. Cu aceasta ocazie castelul este modificat, adaugandu-i-se inca un nivel la fatada, trei turnuri mici si patru mari. Restaurarea s-a facut in stil neogotic, condusa de arhitectul Meining Arthur ajutat de mesteri priceputi din Carei.
In prezent, in castelul gazduieste un muzeu istoric si de stiintele naturii, aici functionand si biblioteca. La capela din castel sunt organizate cununii, iar ocazional, sunt gazduite nunti in curtea sa.
Palatul de vara si parcul Brukenthal din Avrig este un adevarat monument istoric. Palatul a fost construit in anul 1780 pe o suprafata de 15 hectare si este gazda singurului parc baroc din tara noastra. Desi dispune de o suprafata interioara generoasa, de gradini in terase si orangerie, resedinta de vara nu permite organizarea nuntilor in interior.
Puteti beneficia insa de un decor mirific, princiar, daca doriti sa va organizati nunta la cort in gradina palatului Brukenthal din Avrig. Preturile sunt destul de modeste pentru amplasarea pe care o ofera, iar serviciile sunt cu adevarat princiare.
In cazul in care iti doresti o nunta cu adevarat fastuoasa, poti sa optezi pentru Palatul Parlamentului din Bucuresti. Palatul Parlamentului, cel mai mare palat din tara noastra si unul dintre cele mai impresionante din intreaga lume, ofera celebra Sala Unirii pentru evenimente care gazduiesc 600-800 de persoane.
Pretul este pe masura, desigur, dar ce locatie poate fi mai speciala pentru nunta ta de printesa decat Palatul Parlamentului?