1. Te concentrezi pe ce nu poti manca
Prima greseala care te va face sa esuezi in misiunea ta este sa te concentrezi pe alimentele pe care nu mai ai voie sa le consumi. Poate fi o adevarata provocare sa traiesti fara alcool, dulciuri, paine sau branza, dar odata ce iei aceasta decizie, incearca sa gasesti inlocuitori pe gustul tau. Cautarea unor retete dietetice poate fi o activitate mult mai interesanta.
2. Scoti de tot alimentele care iti plac
Sigur, eliminarea zaharului vine cu multe beneficii, dar nu trebuie sa o faci peste noapte. Nu te priva de ce iti place, ci mai degraba cauta o metoda de a include si produsele preferate intr-un meniu sanatos.
3. Tii dieta fara un plan
Nu este de ajuns sa spui ca te apuci de dieta, ca sa incepi sa vezi rezultate. Este foarte important sa pui la cale un plan care sa iti permita sa nu te abati de la misiunea ta. Seteaza-ti obiective realiste, pe care sa le atingi saptamanal, si vei vedea ca lucrurile vor decurge mult mai usor.
4. Elimini cate o grupa alimentara din dieta
Dietele care presupun eliminarea unei intregi grupe alimentare pot parea promitatoare, dar tine cont de faptul ca organismul are nevoie de varietate, pentru a functiona normal. La final nu vrei sa te confrunti cu deficiente alimentare si alte probleme de sanatate.
5. Inlocuiesti mesele cu sucuri
Sucurile verzi si smoothie-urile sunt extrem de populare, dar tine cont de faptul ca nu pot inlocui o masa. Oricate vitamine si minerale ar avea, nu vei obtine nutrimentele de care ai nevoie, pentru a-ti duce activitatile zilnice la bun sfarsit. Sucurile verzi, de exemplu, nu contin fibre si proteine, iar smoothie-urile sunt, de obicei, pline de zahar.
6. Mananci prea putine calorii
Cand esti la dieta, numararea caloriilor poate deveni principala ta activitate, insa nu este o solutie. Alege, mai degraba, sa mananci produse sanatatea, bogate in vitamine si minerale, si nu va fi nevoie sa fii atenta la consumul caloric. Te vei satura mai repede cu mai putin in mod natural si nu vor exista efecte negative asupra sanatatii tale.
7. Eviti grasimile sanatoase
O dieta fara grasimi nu inseamna neaparat o dieta care te va duce acolo unde iti doresti. Organismul are nevoie de grasimi sanatoase pentru a functiona si a ajunge mai repede la senzatia de satietate. Include, in alimentatie, nuci, seminte, ulei de masline, avocado si produse lactate sau din soia.
8. Bei prea putina apa
Poate cea mai simpla si de efect schimbare pe care o poti face in alimentatie este sa incepi sa bei apa. Un singur pahar inainte de mesele principale te va ajuta sa ajungi mai repede la senzatia de satietate.
9. Renunti la mancat sanatos in weekend
In weekend-uri ar trebui sa iei pauza doar de la munca, nu si de la dieta. Daca iesi in oras, incearca sa alegi preparate care mai sanatoase, precum salate sau chiar pizza cu un topping format din mai putine ingrediente. Nu vrei sa pierzi in weekend tot ce ai castigat in timpul saptamanii.
10. Sari peste mic-dejun
Mic-dejunul este cea mai importanta masa a zilei, asa ca nu te gandi ca vei obtine ceva, daca il vei scoate din alimentatie. Incepe-ti ziua cu o masa sanatoasa, care sa iti dea energie pentru planificarea nuntii.