In acest articol, vom aborda subiectul parului si ne vom concentra pe oferirea de solutii simple pentru a te asigura ca in ziua nuntii vei avea un material sanatos si maleabil cu care sa lucrezi astfel incat sa te bucuri de petrecerea ta, de oameni si de noul statut de sotie. Ne vom apleca, in mod special, asupra problemelor cu parul deteriorat, care nu a fost ingrijit corespunzator pentru o perioada lunga de timp.
Frustrarea multor femei in legatura cu podoaba lor capilara provine din faptul ca nu au gasit inca procesul, tehnicile si produsele potrivite pentru tipul lor de par. Toate acestea se invata de-a lungul timpului atat prin observare, citit, urmarit materiale video despre ingrijrea parului pe internet, cat si din propria experienta. In continuare, poti citi despre principalele tehnici ce trebuie aplicate atunci cand te confrunti cu un par deteriorat pe care trebuie sa il aduci intr-o forma mai buna pana la ziua in care va avea loc nunta ta.
Este posibil sa cazi in capcana achizitionarii de produse scumpe de ingrijire a parului care promit salvarea acestuia. Realitatea, insa, este ca varfurile firelor de par care au ajuns intr-un stadiu avansat de deteriorare si despicare nu pot fi refacute cu niciun produs. Daca varfurile indeplinesc aceasta conditie, trebuie taiate. Ce urmeaza dupa, este o cu totul alta poveste. Dupa ce varfurile firelor despicate au fost indepartate, tu vei incepe doar sa ingrijesti si nu sa repari. Varfurile despicate nu mai pot fi lipite la loc. Asadar, nu astepta sa se apropie ziua nuntii pentru a taia acele fire de par despicate care nu mai au nicio sansa de supravietuire. Mergi acum la un salon si cere-i stilistei sa iti aduca parul la un nivel la care, prin ingrijire, nu vei mai avea varfuri deteriorate in urmatoarele doua - trei luni pana la urmatorul tuns.
Exista multiple cauze pentru care parul se deterioreaza in timp, una dintre cele mai importante fiind o colorare realizata necorespunzator. De obicei, scenariile tipice de ardere a parului sunt decolorarea pe cont propriu acasa sau alegerea unei nuante mult prea deschise pentru tenul tau si necesitatea repararii tot prin vopsit la un interval scurt de timp. Un alt obicei daunator este vopsirea parului in blond deschis si nehidratarea suficienta sau neprotejarea acestuia.
In orice situatie te-ai afla, daca iti doresti totusi sa iti colorezi parul inainte de nunta, poti apela la o vopsea de par rezistenta fara amoniac, ca acesta. Mergi la salon si povesteste-i stilistei despre istoricul tau personal in legatura cu parul si ce ritual de ingrijire adopti. Este important ca ea sa stie aceste informatii pentru a alege produsele potrivite si a te indruma inspre o ingrijire corespunzatoare a parului acasa.
Chiar daca pare de la sine inteles ca oricine stie sa se spele pe cap, in realitate, poti descoperi ca nu cunosti toti pasii sau treci prea repede de la o etapa la alta in timp ce te speli pe cap. De exemplu, parul trebuie pieptanat inainte de spalare pentru a impiedica cat mai mult incurcarea firelor de par dupa ce acestea se umezesc. Apoi, parul trebuie umezit cu o cantitate suficient de mare de apa astfel incat sa absoarba samponul. Dupa ce parul a fost umezit, se aplica o prima tura de sampon, iar scalpul trebuie masat pe toata suprafata lui, cu ambele palme desfacute. Chiar daca produsul nu face spuma suficienta din prima, ai incredere in proces. Dupa ce scalpul a fost masat, clateste bine parul si aplica o a doua cantitate de sampon. Vei observa ca, de data aceasta, parul este mai maleabil, pentru ca a primit deja din ingredientele samponului aplicat prima data. Maseaza si a doua oara scalpul si lasa samponul sa actioneze minimum doua-trei minute. Clateste bine, aplica balsam doar pe varfuri si lasa-l sa actioneze pentru minimum trei-cinci minute, timp in care este recomandat sa il si piepteni. La final, clateste din nou pentru a elimina tot produsul din par si fii sigura ca de data aceasta poti considera ca te-ai spalat pe cap corespunzator.
Foto: Gratisography
Pe toata durata curatarii, ingrijirii si coafarii parului, pierzi fire la fiecare etapa: le vei gasi in cada dupa masarea cu sampon a scalpului, dupa aplicarea balsamului si pieptanatul parului, cat si dupa uscarea cu un aparat cu aer cald. Chiar daca folosesti doar uscatorul si peria pentru coafare, recomandarea este sa aplici protectie termica pe acesta de fiecare data.
Este foarte important sa verifici si calitatea uscatorului de par: este mai fierbinte decat iti doresti, are o temperatura rezonabila care nu te arde pe mana daca il testezi? De asemenea, peria cu care iti coafezi parul are peri aspri, care agata? Ar trebui sa eviti astfel de instrumente si sa te reorientezi catre perii blande, cu coada de lemn si cu peri moi care sa iti modeleze parul si care sa nu il agreseze prin rupere.
Nu in ultimul rand, perseverenta in ingrijirea corespunzatoare a parului te va conduce catre increderea de sine si dobandirea puterii asupra felului in care arati. Nu vei mai plange in fata oglinzii pentru ca nu iti sta bine parul, vei iesi increzatoare din casa cu un look simplu si natural, vei avea sentimentul ca ai grija de tine si te iubesti si, cu siguranta, te vei simti bine in pielea ta. Chiar si in ziua nuntii, te vei putea comporta normal, pentru ca te-ai ocupat in ultimele luni care au precedat evenimentul sa ai un ritual corect de ingrijire a parului, iar aceasta zi este doar una din multele in care esti multumita de tine si felul in care faci tu lucrurile. Mult succes!