Exfolierea pielii reprezintă procesul de îndepărtare a celulelor moarte de la suprafața acesteia. Poți face acest lucru manual, folosind o cârpă, o perie moale, o mănușă exfoliantă sau un produs exfoliant, cum ar fi o cremă sau un scrub. Exfolierea tenului trebuie să fie o parte esențială a rutinei tale de îngrijire, pentru că acest pas face minuni pentru textura pielii, dezvăluindu-i strălucirea naturală și sănătoasă. Nu te limita la simpla alegere a unei mănuși exfoliante și a unui scrub, pentru că exfolierea este o artă care necesită atenție la detalii și cunoștințe.
Ce reprezintă exfolierea pielii?
Exfolierea pielii datează din anii 1700, fiind un ritual folosit de către Marie Antoinette prin aplicarea unei măști fabricată din coniac, lapte praf, ouă și suc de lămâie, pentru a-și curăța pielea și pentru a se bucura de un ten luminos. Este foarte important dacă vrei să ai o piele sănătoasă și radiantă să folosești o mănușă exfoliantă, având în vedere că pielea își regenerează celulele odată la 28 de zile. Astfel, vei îndepărta chiar tu celulele vechi și vei permite pielii să strălucească. Nu uita că celulele moarte pot bloca porii și pot duce la apariția acneei, punctelor negre și a problemelor neplăcute ale pielii.
Beneficiile folosirii unei mănuși exfoliante
Pielea este cel mai mare organ uman, care acoperă 95% din corp și de care trebuie să ai grijă. Mănușa exfoliantă este o metodă potrivită pentru a face acest lucru.
Principalele beneficii ale unei mănuși exfoliante includ:
1. Ajută corpul să absoarbă loțiunea
Mănușa exfoliantă îți va transforma rutina de frumusețe într-o activitate foarte plăcută. Există numeroase produse de exfoliere disponibile pe piață, cum ar fi scruburile, loțiunile, dar mănușa oferă un beneficiu dublu, eliminând toate impuritățile care se lipesc de piele peste zi și crescând absorbția produselor. Este suficient să aplici scrubul sau loțiunea preferată pe corp și să folosești mănușa exfoliantă și după câteva utilizări, vei observa efectele benefice.
2. Ușor de folosit
Mănușa exfoliantă, spre deosebire de alte produse destinate pielii, este foarte ușor de folosit. Practic adaugi loțiune, scrub sau gel de duș, o pui pe mână, îți masezi corpul și pielea ta arată impecabil. Secretul stă în folosirea acesteia cu gentilețe, fără a apăsa prea agresiv.
3. Oferă strălucire pielii
Eliminarea celulelor moarte la nivelul pielii îți va oferi o strălucire aparte, un ten radiant, luminos, natural și cu siguranță ar trebui să o folosești în mod constant înainte de marele eveniment unde vei purta rochia de mireasă, pentru a avea un glow chiar în ziua nunții.
4. Desfundă porii
La finalul unei zile, porii sunt încărcați cu tot felul de impurități: mizerie, praf, celule moarte, transpirație, de aceea specialiștii recomandă mănușa exfoliantă, care îți va lăsa pielea moale, catifelată și foarte curată.
5. Îmbunătățește circulația sângelui
Folosirea unei mănuși exfoliante într-un mod gentil îți va îmbunătăți cu siguranță circulația sângelui la nivelul întregului corp, acționând ca un masaj ușor.
6. Este potrivită pentru toate tipurile de piele
Exolierea nu este contraindicată nimănui, ci este mai degrabă recomandată tuturor tipurilor de piele, putând fi efectuată atât vara, cât și iarna. Vara, atunci când pielea este uleioasă, mănușa exfoliantă ar trebui folosită o dată la două săptămâni, pentru a obține un look vibrant.
7. Ajută la îndepărtarea celulitei de pe corp
Dacă și tu te confrunți cu celulita, atunci trebuie să apelezi la mănușa exfoliantă care are rolul de a elimina toxinele și de a stimula procesul de reducere a imperfecțiunilor cauzate de celulită.
8. Combate îmbătrânirea pielii
Folosirea unei mănuși exfoliante ajută nu numai la îndepărtarea stratului superior al pielii, ceea ce determină îmbunătățirea absorbției cremelor și serumurilor hidratante, cât și la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.
9. Compatibilă cu orice produs lichid sau uscat
Dacă nu știai, produsele pentru exfoliere sunt de două feluri: lichide și uscate. Exfolierea lichidă include folosirea scruburilor și loțiunilor de piele, în timp ce exfolierea uscată presupune folosirea simplei mănuși doar pentru a îndepărta celulele moarte de pe piele.
10. Alte beneficii importante ale mănușii de exfoliere
Mănușa de exfoliere ajută la prevenirea infecțiilor, pentru că îndepărtează bacteriile și alte impurități, dar și la eliminarea celulelor moarte și prevenirea descuamării pielii. Descuamarea este o problemă comună, mai ales toamna, când pielea este mai uscată. Pe de altă parte, mănușa de exfoliere reduce petele și imperfecțiunile, minimizează mărimea porilor și oferă elasticitate pielii.
Ce este mănușa exfoliantă?
Prin definiție, mănușa exfoliantă este acel accesoriu de beauty confecționat dintr-un material textil ce este folosit la exfolierea mecanică a pielii de pe corp. Acesta este un instrument popular utilizat în rutina de îngrijire a pielii săptămânală, special concepută pentru a curăța delicat pielea, pentru a înlătura celulele moarte și impuritățile acumulate. De regulă, mănușa exfoliantă este fabricată dintr-un material texturat sau cu microfibră, care ajută la îndepărtarea eficientă a stratului superior a pielii.
Cum folosești mănușa exfoliantă?
Regula de bază pe care trebuie să o ai în vedere atunci când folosești o mănușă exfoliantă este că pielea trebuie să fie umedă. Deci mănușa exfoliantă se folosește exclusiv pe pielea udă, nu altfel. Poți folosi mănușă exfoliantă la duș, în cadă, cu un scrub sau o loțiune pe care o preferi, folosind mișcări circulare sau de sus în jos, în funcție de preferințele tale. Imediat după exfoliere, este indicat să te usuci cu un prosop fin și să folosești o cremă hidratantă.
Nu folosi mănușa exfoliantă de mai mult de două ori pe săptămână și fă-o în mod delicat, respectând nevoile individuale ale pielii, fără a apăsa agresiv asupra acesteia. Dacă ai pielea sensibilă sau ai afecțiuni cutanate, trebuie să consulți un dermatolog înainte de a începe să folosești un astfel de instrument, astfel încât să previi iritațiile și leziunile.
Cum cureți mănușa exfoliantă?
Mănușa exfoliantă este pe cât de ușor de folosit, pe atât de ușor de curățat. După ce ai terminat exfolierea, poți observa că pe mănușa ta rămâne pielea moartă pe care trebuie să o cureți. Unele mănuși pot fi clătite doar sub jetul de la duș, scurse și uscate foarte bine. În cazul în care nu sunt uscate bine, mănușile exfoliante pot dezvolta bacterii care intră în contact cu pielea la următoarea folosire. Cel mai bine este să verifici instrucțiunile producătorului înainte de a spăla acest produs.
Mănușa exfoliantă din silicon se curăță cu apă fierbinte și săpun și nu este recomandată spălarea ei în mașina de spălat. Pe de altă parte, mănușa din vâscoză are nevoie de îngrijire suplimentară, fiind necesară spălarea acesteia cu apă caldă și săpun, apoi clătită bine sau curățată în mașina de spălat rufe pe un ciclu blând, având în vedere că se uzează după câteva săptămâni.
Dacă ai ales o mănușă din bambus, spal-o bine cu mâna, cu apă fierbinte și săpun și las-o să se usuce la aer. Ai făcut o alegere excelentă pentru că bambusul este un material durabil și foarte delicat cu pielea. Mănușa exfoliantă din microfibră necesită doar un proces de curățare minim și poate fi spalată direct în mașina de spălat, după ce o introduci într-un săculeț textil.
Având în vedere toate aceste informații, sigur ești pregătită pentru a folosi mănușa exfoliantă. Dacă nu ai acest accesoriu încă în trusa ta de frumuseșe, atunci comand-o sau achiziționeaz-o dintr-un magazin specializat și bucură-te de beneficiile ei. Folosește-o gentil o dată sau de două ori pe săptămână, curăț-o foarte bine și bucură-te de o piele curată și luminoasă.
Surse foto: unsplash.com, pixabay.com, pexels.com
Surse articol: thehennaguys.com