Anul trecut, tortul cu 3 etaje era deja destul de des comandat. Acum, esti indreptatita sa iti doresti 5, chiar 7 randuri de prajitura pufoasa, dispuse una peste alta, una deasupra alteia sau chiar una 'ici - 'colo... Pentru ca acum densitatea delicatesei nu mai este o problema. Oricat de greu atarna compozitia, poti primi tortul supra-etajat. Suporturile tip "cuier" - le cunosti, nu sunt noi in sine - iti plaseaza platourile de prajitura in spatiu, "aerisindu-le" atat cat au nevoie. Pot fi suporturi verticale, oblice, unduite, tip "candelabru". Tortul tau poate atinge culmile pe care le doresti... culmea!
Nu este nevoie sa mentii acelasi contur pentru fiecare etaj. Poti avea inima peste hexagon peste cerc peste patrat... Ia priveste fotografiile urmatoare. Iar daca preferi o nota sofisticata, il poti lasa si mai asimetric: cere ca fiecare strat al turnului sa se "prabuseasca" ori sa se incline inspre anteriorul...
|
In plus, si aromele pot fi diferite, de la strat la strat! Acelasi lucru e valabil si daca preferi mini-torturile: varianta mai lejera ca buget si, dealtfel, foarte repede adoptata in Occident. Fiecare strat al turnului e format din prajituri sau mini-torturi, facand mai usor accesul invitatilor la delicatesa. E ca si cand ai avea felii deja taiate. Iar daca le dispui "in dezordine", surpriza este deosebita pentru oaspeti: nu doar ca ii "chinuie" sa aleaga din mai multe sortimente, dar se pot indrepta din prima catre aroma favorita sau pot imparti prajitura intre ei! Si o vor face, fii sigura - precum niste copii. Ei bine, atunci sa vezi distractie!
|
|
Alege macar 3 sortimente diferite pentru compozitie. Uite, cateva sugestii de arome: ciocolata alba cu spuma de fructe din cocaze negre si mure; ciocolata neagra cu praline; aroma de branza cu lamaie si biscuiti din amaretti...
Fructele sunt sanatoase si la mare cautare... si la nunta, se pare. Torturile tematice isi expun sfidator blatul acoperit de capsuni suculente, cirese pline, boabe proaspete de struguri sau felii aromate de portocala... Ce mai, o nebunie!
|
Plin de veselie, de indrazneala sau de personalitate. Tortul depaseste granita albului imaculat si trece in universul culorilor aromate. Il poti "imbraca" in nuante de verde, de portocaliu, de roz si mai ale de albastru. Albastrul este favorit in 2010: glazura din fondante, decoratii si gravuri, motive florale simple si detalii in forme ciudate, in forma de bijuterii sau ilustrand un peisaj.
Avem nuante de roz luminos, bej inspre rom, fistic pal, pudra de lavanda sau albatsru precum reflexele ghetii, alaturi de tonurile de cafea cu lapte. Ingredientele, tehnica si maiestria din zilele noastre permit obtinerea unui astfel de "decor de sarbatoare". Tortul se va asorta cu rochia ta si cu nuantele ambientale - efectul estetic si cel psihologic - de armonie - sunt garantate... Multi cofetari intampina dorinta clientilor de a imbina doua tonuri ale aceleiasi culori: blatul acoperit cu glazura de fondanta alba este "impachetat" cu panglici de culoarea untului sau topit pe alocuri, in cale sau orhidee minione din zahar sidefat. Iar crema de unt, fina si aureolata precum lumina unei lumanari, este "obraznicita" cu trandafirasi de culoarea cojii de ou sau a sampaniei... |
|
Cum sa fie tortul tau de nunta alb-negru? Uite chiar asa, precum rochia ta, alaturi de costumul mirelui. Cat mai simplu, nuantele intunecate ale fondantei si luciul ei alb, totul decorat cu bilute sidefii, panglici din satin sau organza ori motive florale din zahar, lucrate manual, pot adauga un aer impetuos de eleganta. Nu te teme ca nu va "gadila" papilele gustative: poti de exemplu sa adaugi frisca ori crema spuma, sau detalii din ciocolata (fulgi, bastonase, inimioare). O nota proaspata si rebela a aduc detaliile intr-o a treia culoare - de obicei rosu. Presara petale de trandafir sau cirese savuroase, lucrate manual.
|
Si nu ascunde ciocolata! Poti comanda un tort alb-negru direct din ciocolata, care va asorta specialitatile amaruie si alba intr-o delicatesa plina de stil, eventual cu picaturi de ciocolata lichida si intarita care sa lase gura apa...
Ei, acum ca deja batai din picior si ti-am sabotat si regimul dinaintea nuntii, haide sa te si indrum catre cateva cofetarii din Bucuresti, la care sa testezi oferta. Tine cont ca in afara de modelele de torturi expuse pe site-ul lor, de regula cofetarii sunt deschisi catre o gama larga de sugestii: atat ca forma, cat si privind compozitia. Cofetariile au laborator propriu si experienta in prepararea torturilor festive.
Cofetaria Claus pregateste tortul in stative, in etaje, pe suport sau alte forme, la comanda. Mergi cu incredere la sediul lor de pe Banu Manta si arata-le cum vrei sa iti personalizeze tortul. Ne asigura ca ingredientele sunt proaspete si de cea mai buna calitate, sunt mixate in laboratorul propriu, iar pretul pe kg pentru ocazii festive precum a ta este de 55 Ron.
|
|
|
Cofetaria Alice: gasesti aici disponibilitatea de a-ti orna tortul dupa orice preferinta, atat timp cat aceasta este decenta. Pretul pe kg pentru torturile de nunta este de 49 Ron. Imi pare rau ca fotografiile de pe site-ul lor nu permit copierea: iti lasa gura apa! Te invit sa accesezi linkul de mai sus ca sa intelegi ce vreau sa spun... Tot ei pregatesc si torturi cu fotografii comestibile. Pretul unei fotografii comestible format A4 este de 30 lei, iar format A3 este de 60 lei.
|
Photo Cake sunt primii care au promovat la noi in tara torturile cu fotografie comestibila si torturile figurina. Aici, da comanda pentru tortul tau de nunta de minim 4 sau 12-15 kg, in functie de compozitie: ai un formular de comanda pe site, iar pretul iti este calculat (cu valoare estimativa) dupa ce alegi compozitia, modelul si cantitatea. De exemplu, un tort de 15 kg imbracat in martipan, precum cele doua din fotografiile de mai jos, iti este calculat la 570 Ron.
Un tort decorat cu frisca, pe un suport clasic de 3 nivele, ajunge, pentru 15 kg, la acelasi pret: 380 Ron.
|
Compozitia poate fi din Ambasador, Creola, Ciocolata, Bezea, Joffre Diplomat cu diferite sortimente de fructe in sarlota...