Home Nunta Organizare nunta 10 greseli de evitat cand pregatesti invitatiile de nunta

10 greseli de evitat cand pregatesti invitatiile de nunta

10 greseli de evitat cand pregatesti invitatiile de nunta
Ioana Marinescu
Luni, 31.01.2022

Invitatiile de nunta le ofera invitatilor o idee despre cum va arata petrecerea ta. Dincolo de faptul ca trebuie sa te asiguri ca nu exista nicio greseala de scriere sau punctuatie, este important ca nu faci aceste greseli.

1. Oferi prea putine informatii

Invitatia de nunta trebuie sa contina, pe langa numele mirilor si ale nasilor, adresa la care va avea loc ceremonia religioasa si petrecerea. Daca poti adauga o nota cu cateva indicii pentru invitati este cu atat mai bine. Ai grija, insa, sa nu incarci invitatia cu prea mult text. Tine cont de faptul ca cei mai multi oameni nu vor avea timp sau rabdare sa citeasca tot, asa ca adauga doar ce stii sigur ca le va atrage atentia.

2. Trimiti invitatiile prea tarziu

Invitatiile ar trebui trimise cu opt saptamani inainte de nunta - sigur ca o poti face mai devreme, daca te organizezi din timp, dar este important sa nu le trimiti mai tarziu. Daca organizezi petrecerea intr-un alt oras decat cel in care locuiesti, trimite invitatiile cu 12 saptamani mai devreme. Trebuie sa le oferi invitatilor timp sa se organizeze, pentru a putea participa la eveniment.

3. Daca ai invitati medici, trece-le titlul corect

Medicii tin mult la modul de adresare, asa ca este important sa le treci titlul pe invitatie, daca ii chemi la nunta. Astfel, i te vei adresa acestuia cu Fam. Dr. X, pentru a-i arata acestuia respectul pe care il asteapta.

4. Pentru cuplurile necasatorite trece ambele nume

Daca ai invitati care nu si-au oficializat relatia, este important sa treci ambele nume pe invitatie. In cazul in care cei doi stau la adrese separate, trebuie sa le trimiti ambilor parteneri.

5. Nu trimiti invitatie apropiatilor care nu pot ajunge la nunta

S-ar putea ca printre rudele sau prietenii tai sa se afle persoane care nu pot ajunge la eveniment. Daca sunt importante pentru tine, trebuie sa le trimiti o invitatie, pentru a le arata ca ti-ai dori sa iti fie alaturi la petrecere. Dincolo de faptul ca lucrurile se pot schimba si este posibil sa poata ajunge, sigur vor aprecia faptul ca ii consideri importanti.

6. Nu ii ceri unui prieten sa iti verifice textul

Chiar daca tu si sotul tau recititi textul de pe invitatie, s-ar putea ca voi sa nu fiti atenti la fiecare detaliu. Pentru a fi sigura ca nu comiti nicio greseala, cere-i unui prieten sa iti corecteze textul, inainte sa il trimiti spre publicare.

7. Nu lasi instructiuni pentru raspuns

Daca vrei sa controlezi mai bine ce se intampla la nunta, este necesar sa treci pe invitatie o data pana la care oamenii trebuie sa iti raspunda. Ca sa nu ai surprize, cere-le sa iti raspunda in 3 - 4 saptamani de la primirea invitatiei. Chiar daca toti cei care vor participa la eveniment au datele tale de contact, trece o adresa de e-mail la care sa primesti toate raspunsurile.

8. Invitatia nu respecta tema evenimentului

Invitatia de nunta da tonul evenimentului, asa ca trimite-le cand stii deja ce se va intampla la petrecere. In plus, acestea trebuie sa reflecta tema nuntii, culorile si stilul pe care il vei aborda.

9. Nu folosi prea multe culori

Culorile sunt frumoase, dar este important sa nu exagerezi. Nu vrei ca invitatia de la nunta sa semene cu una pentru petrecerea de botez sau aniversarea unui copil. Alege 2 - 3 culori care se vor regasi si la petrecerea de nunta si nu te abate de la acestea.

10. Comanda cateva invitatii de rezerva

Chiar daca stii exact cine va veni la nunta, este important sa ai cateva invitatii de rezerva. Nu stii niciodata ce se va intampla si trebuie sa fii pregatit. 10 - 15 invitatii de rezerva sunt de ajuns.

Newsletter