Home Nunta Organizare nunta 7 sfaturi pentru muzica de nunta

7 sfaturi pentru muzica de nunta

7 sfaturi pentru muzica de nunta
Louise Tanase
Marţi, 08.11.2011
Unul dintre cele mai importante elemente care alcatuiesc nunta si mai ales petrecerea de nunta este, fara indoiala, muzica. Muzica este cea care va da startul petrecerii, o va intretine si poate caracteriza o nunta ca fiind antrenanta si distractiva sau, dimpotriva, plictisitoare si monotona. In afara de playlist, mai sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand planifici muzica pentru nunta. Noi iti dam 7 sfaturi pentru muzica de la nunta ta!

 Miri langa pian, asezati
 

1. Sondaj de opinii... muzicale


Cei mai in masura sa va ajute atunci cand alegeti muzica de nunta pot fi prietenii sau membrii familiei voastre care au organizat de curand un astfel de eveniment. Ei va pot recomanda muzicieni care le-au placut pentru ceremonie, un dj sau o formatie pe care au angajat-o sau ascultat-o de curand la o nunta si care le-a placut in mod deosebit. Sigur ca, daca ati fost la un astfel de eveniment la care muzica vi s-a parut exceptionala, puteti incepe selectia chiar cu respectiva formatie sau dj.

Intrebarea cea mai importanta pe care trebuie sa o puneti prietenilor care fac recomandari este cat de multi invitati au dansat la respectiva nunta si in ce masura a fost apreciata muzica de majoritatea nuntasilor.

  

 

2. Sfat pentru muzica de nunta: analizati acustica

Alegerea formulei ideale pentru muzica nuntii tale (dj, formatie, taraf, quartet, etc.) depinde foarte mult de locatia petrecerii de nunta. Nu prea poti sa angajezi un quartet de corzi daca planuiesti sa faci nunta pe plaja - ai putea avea surpriza neplacuta ca vantul sa imprastie partiturile sau nisipul sa intre in instrumente. De asemenea, o orchestr formala va fi greu de inghesuit intr-un cort mic cu o capacitate de maxim 100 de persoane. De asemenea, va trebui sa tii cont de restrictiile legale in ceea ce priveste nivelul decibelilor in spatii deschise.

3. Asculta muzica inainte de a angaja muzicienii


Nu stiu daca mai trebuie sa precizez, insa... Asculta, inainte de a angaja o formatie, dj sau orchestra, muzica interpretata de ei live. Un cd de prezentare poate fi inselator: inregistrarile in studio sunt foarte diferite de ceea ce se interpreteaza live. De asemenea, asigura-te ca ceea ce vei avea la nunta coincide cu ceea ce asculti, adica, daca tu asculti o formatie de 12 membri, nu angaja decat aceasta formula. Sunetul si interpretarea pot fi foarte diferite in absenta unor instrumente sau muzicieni, la fel ca in cazul in care se schimba interpretii sau apar unii in plus.

4. Gandeste-te la timp

Atunci cand semnezi un contract pentru muzica ai grija sa citesti cu atentie si paragraful care precizeaza durata serviciilor pe care le contractezi si platesti. Daca presupui ca petrecerea de nunta va dura 6 ore si este stipulata in contract aceasta durata, este bine sa fie precizat si pretul fiecarei ore in plus, in cazul in care petrecerea se va prelungi. Nu vrei sa ai neplaceri in noaptea nuntii cu niste muzicieni care, la sfarsitul orelor pentru care au fost contractati isi strang instrumentele si pleaca.

 

Miri dansand
5. Sfat pentru muzica de nunta: atentie la contract

Daca tot vorbim de contract, ai grija ce semnezi. Este bine sa nu accepti un contract-cadru, ci sa incluzi in contract tot ce crezi tu ca este necesar. De asemenea, pentru siguranta ta, in contract trebuie inscrise si urmatoarele aspecte:

• Data, ora si locatia petrecerii nuntii.
• Numarul de ore estimate in care muzicienii trebuie sa cante.
• Pretul per ora pentru cazul in care petrecerea se va prelungi.
• Numele fiecarui muzician pe care il contractezi.
• Numarul si durata pauzelor pe care le vor face si cine sau cum se vor "umple" aceste pauze - unii au cd-uri cu care sa umple pauzele, altii vor vrea sa te ocupi tu de acestea.
• Suma totala pe care trebuie sa o platesti (fara ore suplimentare) si avansul pe care l-ai achitat la semnarea contractului.
• Alte cereri speciale din partea ta sau a lor (de exemplu, poate vrei sa auzi anumite melodii sau, dimpotriva, sa nu le auzi deloc)

  

6. Playlist cu personalitate

Da, sunt convinsa ca stii deja care este melodia pentru dansul mirilor, dar ce-ar fi sa alegi cateva melodii deosebite si pentru alte momente cheie ale nuntii? Personalizeaza muzical si dansul miresei cu tatal ei, o melodie pentru un dans al nasilor, pentru taierea tortului sau chiar o melodie care sa anunte ca mireasa a fost furata sau inapoiata mirelui. Fii originala si personalizeaza muzica nuntii prin cateva accente deosebite.

Pentru a nu exista confuzii, daca ai si un dj poti sa inregistrezi fiecare melodie deosebita pe cate un cd si sa scrii pe el momentul in care trebuie redat. Daca melodiile vor fi interpretate de formatie, ai grija sa scrii pe playlist in ce moment vrei respectivele melodii.

Miri ascultand muzica

7. Tinuta vestimentara a muzicienilor


Desi nu ar trebui sa exista dubii sau erori majore la acest capitol, muzicienii mai pot face gafe vestimentare. Ai grija sa vorbesti cu muzicienii despre tinuta lor vestimentara, sau poti chiar sa o precizezi in contract. Indiferent ca ai o nunta pe plaja, intr-un local de lux sau intr-un cort, ca e iarna geroasa sau vara caniculara, muzicienii trebuie sa aiba o vestimentatie formala.

Ai grija sa excluzi la acest capitol tinute care sa includa slapi, adidasi, jeansi, sutiene la vedere sau tricouri cu mesaje "haioase". Pune-le in vedere ca orice abatere vestimentara va fi sanctionata financiar.

Voi ce probleme ati intampinat cand ati ales muzica pentru nunta? Sau care sunt elementele de care trebuie sa tineti cont?

Newsletter