Home Nunta Organizare nunta Combinatia ideala pentru meniu!?.. afla de la alte mirese

Combinatia ideala pentru meniu!?.. afla de la alte mirese

Combinatia ideala pentru meniu!?.. afla de la alte mirese
Alexandra Irimiea
Miercuri, 17.12.2008



   Sa fie si cu sarmale? Sa pun si o cupa de inghetata peste felia de tort? Friptura de pui sau peste? Alegerea meniului este destul de complicata: vrei sa impaci toate gusturile, dar in acelasi timp sa nu faci risipa, mai ales ca fiecare banut din bugetul pentru nunta conteaza. Poti sa te inspiri de la alte nunti la care esti invitata sau sa discuti cu prietene de-ale tale care au fost deja mirese. Pana atunci am cules de pe net cateva idei de la fete care s-au maritat sau care mai au doar cateva zile pana la nunta.

   Cate feluri de mancare pentru meniul de nunta? Afla de la alte mirese:

 

   1. Andreeadascalu: La nunta mea meniul a fost foarte bogat si lumea inca mai vorbeste despre el. El a constat in:
    - antreu (care a avut f multe chestii, pe care restaurantul mi le-a spus dinainte. A fost foarte bogat si foarte bun)
    - sarmalute cu varza si cu vita si un ardel umplut,smantana,etc...
    - rulou din piept de pui cu ciuperci gratinate si legume la gratar
    - ceafa de porc cu cartofi natur si castraveti murati
   Tortul a fost din ciocolata si martipan pe deasupra si multi au mai cerut o portie. Noroc ca am comandat mai mult. In meniu au mai intrat: 2 cafele, 2 sucuri, fructele, o apa de 1/2l, iar ca bauturi noi am avut: vin, bere, whiskey, vodka, martini si cherry. Si energizant, bineinteles.

   2. Nightwish: am fost in week-end la nunta verisorului meu la Deva si am servit:
    - gustare rece, adica aperitivul (cateva tipuri de salam, sunca, branza, masline.... stiti voi)
    - gustare calda - virsli (pentru cine nu stie, un tip de carnati din carne de oaie)
    - supa de taitei
    - friptura de pui si porc cu piure de cartofi si salata
    - tortul si prajiturile
nu stiu daca a mai servit altceva, intrucat am plecat dupa tort ca era deja ora 4 dimineata (nunta de noapte), eram obositi de atata dans si mai aveam de facut si un drum pana la Cluj. Meniul la nunta mea o sa il stabilesc cu 3 saptamani inainte de nunta, cand voi comanda si numarul de portii...

   3. Fantome: Gata, am facut meniul.
    - aperitiv: 450 grame
       - rulada muschi de porc cu telina
       - rulada sunculita cu legume
       - pastrama cu aspic
       - rosie umpluta cu vinete
       - adrei gras cu crema de branza
       - salam banatean
       - cascaval
       - masline
       - castravete
    - peste cu cartofi natur (desi initial am vrut pui, cei de la restaurant m-au convins ca pestele are un succes mai mare )
    - inghetata de fructe de padure
    - 4 sarmalute cu mamaliguta, bacon, smantana, ardei iute
    - porc la tava si piept de pui la gratar cu salata de varza cu rosii
    - tort de ciocolata invelit in martipan alb
    - prajitura casei la prima cafea
    - spirale si alune pt bere
    - bauturi: sampanie, vodka, Garone, bere Silva, Murfatlar alb, apa minerala, fanta & cola, 2 cafele
    - o masa cu fructe (fructele le aducem noi de acasa)

   4. Aly_b: eu fac asa:
    - sampanie la intampinare
    - la masa tarie de casa si wisky, garone pt femei, vin de casa (bun de te lingi pe botic), apa, suc, bere cu si fara alcool la discretie
    - cateva boluri cu rafaelo sau ceva trufe de ciocolata
    - saleuri, saratele, etc.
    - fructe care sa fie usor de mancat (struguri, smochine, tot ce nu e prea zemos)
    - un aperitiv bogat si gustos
    - peste sau piept pui la gratar cu garnitura de rosii umplute cu orez (foarte aspectos si gustos)
    - friptura porc+pui cu piure de cartofi+o salata (care mie nu-mi place)
    - gratar ceafa sau cotlet de porc cu salata mexicana sau altceva (la asta ma mai gandesc)
    - tort
    - pt acasa o butelie de vin si o caserola cu prajitura si cafea pt cine serveste

   5. Gaby211081: Eu la toate nuntile la care am fost (si la a mea voi face la fel) au fost 4 feluri de mancare + tort. Se incepe cu aperitivul sau gustarea rece (sau poate fi o combinatie intre rece+cald), urmata de peste cu legume sau cartofi nature, sarmale si friptura cu cartofi si salata. Ce am observat eu si chiar asa si este gustarea, prima, e devorata! Pt. ca lumea deja e infometata cand ajunge la restaurant, plus ca mai bea o tarie asa ca aceasta trebuie sa fie mare si de calitate ca sa potoleasca foamea invitatilor. Dupa aceea urmeaza pestele care oricum e usor si iti vine usor foamea dupa el, mai ales daca te dezlantui la dans. Apoi sarmalele care se mananca in proportie destul de mare (numai eu nu ma ating de ele, de obicei). Friptura care e ultima, se mananca mai putin, deoarece lumea e satula si oricum e cu gandul la tort! Am vazut la multe nunti ca friptura a cam ramas...E si foarte consistenta si daca sunt 3 bucati (porc, pui, vita) cum am mai vazut + cartofi + salata, e cam mult, risti ca lumea sa nu se mai atinga de tort...Pana la urma e doar o noapte si oricat ai bea si ai dansa mananci totusi de 5 ori!!! Cred ca portiile de inceput ar trebui sa fie mai mari iar cele de la sfarsit un pic mai mici...

   6. Caurea: meniul meu de nunta
    - gustare rece- rosii cu branza, salam de sibiu, rulada de sunca, tartina cu somon,
    - gustare calda- ficatei, ciuperci sote, cascaval pane, carnaciori
    - pastruga la gratar cu legume asortate
    - sarmale cu mamaliguta
    - muschi impanat, piept de pui, cartofi copti
    - ma costa 270 RON/PERS. 

Newsletter