1. Faceti o lista cu toate sarcinile si problemele pe care trebuie sa le rezolvati pana la nunta. Analizati-o, apoi, si decideti ce trebuie sa faceti personal si ce puteti pasa rudelor, prietenilor sau, mai simplu, agentiilor. De ce este mai simplu? Pentru ca, la ora actuala, agentiile pot fi o varianta mult mai ieftina si eleganta, in acelasi timp, de a scapa de grija organizarii nuntii.
2. Alegeti tema nuntii. Inainte de a incepe organizarea propriu-zisa, foarte important este sa va decideti asupra numarului de persoane, dar si asupra stilului general al nuntii. Optati pentru o nunta clasica, rustica, moderna? Aceasta decizie trebuie luata si in acord cu ceea ce spun parintii, pentru ca si ei au proprii invitati, mai multi sau mai putini si care nu cumva sa aveti parte de surprize din partea lor din acest punct de vedere.
3. Numarul de inviatati. Va este greu sa stabiliti cu exactitate numarul total de invitati? Folositi-va de urmatorul truc: in dreptul fiecarui invitat treceti unul din numerele 1, 2 sau 3, in concordanta cu urmatorul cod:
1- In dreptul celor care vor veni cu siguranta
2- In dreptul celor a caror prezenta nu este certa
3- In dreptul celor despre care stiti in proportie de 70-80% ca nu vor veni.
Astfel, din acest total, extrageti-i pe cei de cod "1" si dati-le si lor o marja de eroare de 80%. Urmeaza invitatii cu cod "2", ce vor avea si ei o marja de eroare de 60% si, in final, invitatii ce corespund cifrei "3" a caror prezenta trebuie si ea calculata la 20%.
4. Restaurantul. Atunci cand alegi restaurantul nu tine cont in totalitate de ceea ce spun sefii de sala referitor la capacitatea acestuia, deoarece acestia au tendinta de a exagera putin numarul maxim de persoane. Daca ei spun 100, voi faceti-va calculul cu 80 de persoane, pentru a fi siguri ca nu veti sta inghesuiti.
5. Biserica. Ar fi bine ca Biserica unde va avea loc cununia religioasa sa fie apropiata de restaurantul unde va urma petrecerea, astfel incat invitatii sa poata merge pe jos deoarece, nu este asa, marea majoritate va prefera sa nu vina cu masina personala pentru a putea bea si bauturi alcoolice.
6. Transportul. Daca locatia pentru petrecerea de nunta ati ales-o in afara orasului, ideal ar fi sa inchiriati in jur de doua-trei microbuze care sa transporte invitatii de la Biserica la local.
7. Nasii i-ati ales? Intr-adevar, conform traditiei, nasii de botez ai mirelui sau copiii acestora ar trebui sa fie si nasii vostri de nunta. Daca, din diverse motive, acest lucru nu este posibil, puteti apela la nasii de botez ai miresei. Trebuie sa stiti ca respectarea acestei traditii nu este batuta in cuie, important este ca voi sa va intelegeti cu viitori nasi, sa va cunoasteti foarte bine si sa va ajutati ori de cate ori este nevoie. Asa ca, daca cei mai buni prieteni ai vostri vor sa va fie nasi, fiti siguri ca ati realizat cea mai buna alegere.
|
9. Probe. Sa nu mergi niciodata singura sa probezi rochiile de mireasa, intotdeauna este indicat sa iei cu tine sora, mama, nasa sau prietena cea mai buna pentru a auzi mai multe opinii si pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere.
10. Si iar probe. Si pentru ca fuga dupa rochia de mireasa ideala nu se finalizeaza intr-o singura zi, te sfatuim sa iti iei liber de la serviciu 2-3 zile. Foarte important este sa analizezi rochitele din mai multe saloane inainte sa te hotarasti si daca iti place o anumita rochita, nu te pripi sa o cumperi din prima.
11. Pantofii. Atunci cand probezi rochiile de mireasa, iti recomandam sa ai la tine o pereche de pantofi cu tocul aproximativ de aceeasi inaltime cu cei pe care ti-i doresti la nunta.
12. Accesoriile. Pentru ca rochia de mireasa sa arate spectaculos are nevoie si de mici accesorii precum voal, geanta, palarie. Iti recomand sa le alegi din acelasi material ca si rochia pentru a evita, ulterior, nepotrivirile sau nuantele diferite de alb.
|
|
15. Cununia religioasa. Sigur stiati de superstitia conform careia cine isi calca prima/primul partenerul de viata in timpul slujbei va avea ultimul cuvant in casa. Tocmai de aceea, puteti incerca acest mic joculet in timpul dansului din jurul mesei, insa nu fiti foarte insistenti sau galagiosi pentru ca, nu este asa, cununia religioasa este si trebuie sa ramana un moment cu o mare incarcatura spirituala.
16. Lumanarile. Restul de lumanari le puteti lua acasa pentru ca se spune ca este bine sa le aprindeti din cand in cand, de exemplu de Sfintele Sarbatori sau la aniversarile casatoriei voastre.
17. Confort. Pentru confortul vostru din timpul nuntii, va sfatuim sa aveti la voi doua-trei perechi de pantofi pentru a va putea schimba in cazul in care una dintre perechi incepe sa va jeneze.
18. Fii pregatita! Ce spuneti de o mica trusa care va poate salva de multe, mici, dar esentiale accidente? Aceasta ar trebui sa contina ac si ata alba, dar si neagra, doua ace de siguranta, un elastic, un adeziv mai puternic, o forfecuta, demachiant, tus de ochi, fond de ten si un deodorant unisex.
20. Marturii. Foarte frumos din partea voastra, ca si miri, ar fi sa aveti o fotografie cu fiecare invitat in parte. Pentru a avea siguranta ca nu scapati pe cineva, va sfatuim sa realizati aceste fotografii la intrarea fiecarui invitat sau la plecarea acestora ori in timp ce se imparte tortul, printr-un mic tur de sala pentru a ciocni sampania.
21. Banii. Orice nunta se incheie cu numaratul banilor. Fiecare invitat trebuie sa primeasca de dinainte un plic pe care sa fie notat numele lui, iar la final, atunci and faceti calculul banilor, ideal ar fi sa treceti pe plic si suma care se gasea inauntru. Din cauza oboselii riscati sa nu tineti minte suma pe care ati primit-o de la fiecare invitat in parte si, nu stiti niciodata, cand veti avea nevoie de astfel de informatii.
Tu vei tine cont de aceste sfaturi?