Home Cuplu Psihologia cuplului 7 semne ca o casnicie nu va dura

7 semne ca o casnicie nu va dura

7 semne ca o casnicie nu va dura
Violeta Ieremie
Luni, 08.05.2017

Atunci cand decidem sa facem pasul cel mare, al casatoriei, hotaram ca va fi pentru totdeauna, la bine si la rau. La inceput, suntem indragostiti si nu vedem si latura mai putin placuta a partenerului sau o trecem cu vederea. Insa, in timp, aceasta se accentueaza, nu dispare.

Cu durere in suflet, cand ne dam seama ca nu suntem compatibili sau ca acest mariaj ne face rau, luam decizia sa punem punct la ceea ce canva a fost o frumoasa poveste de iubire.

Iata care sunt semnele care iti arata ca o casatorie nu va dura:

Unul dintre parteneri este foarte critic

Dupa ce a trecut perioada euforica, oamenii se intorc la vechile obiceiuri si se comporta conform personalitatii lor.

Unul dintre motivele pentru care oamenii se despart este faptul ca in cuplu exista mereu un subiect de discutie cu privire la celalalt. Incompatibilitatea valorilor fiecaruia se vede zi de zi, iar cel obisnuit sa critice traieste cu speranta ca persoana iubita se va schimba. Conflictul care se bazeaza pe aceasta tema vine din neacceptarea partenerului asa cum este.

Sfatul terapeutului in acest caz este punerea in balanta dorinta adevarata de a te schimba. Daca raspunsul este negativ, atunci poate ca ideea unei casatorii nu este atat de buna, deoarece conflictul si nemultumirea vor persista.

Cei doi cred ca sunt incompleti unul fara celalalt

Aceasta credinta vine din educatie, si anume ca trebuie sa gasesti o persoana care sa te completeze. Avand incredere in acest mesaj, cei doi indragostiti cred despre ei ca nu sunt de ajuns si ca au nevoie de cineva pentru a fi fericiti. Astfel, arunca responsabilitatea pe umerii partenerului care are misiunea de a-l face fericit pe celalalt.

Insa asta denota nesiguranta si un semn de imaturitate si il determina pe celalalt sa se indeparteze din cauza presiunii care se pune pe el.

Unul dintre parteneri cauta scuze celuilalt

La inceput, totul pare perfect si suntem convinsi ca persoana de langa noi este persoana pe care am asteptat-o toata viata. Insa nici intr-o viata de om nu reusim sa cunoastem un om cu adevarat.

Sunt situatii in care persoana draga nu ne spune totul, insa trecem cu vederea crezand ca totul este in regula. Doar dupa ce suntem pusi in fata faptului implinit ne dam seama cu adevarat cine este persoana de langa noi. Si aici importante sunt valorile dupa care se ghideaza fiecare.

Daca cuplul hotaraste sa aiba un copil, de exemplu, este important ca amandurora sa-si doreasca sa aiba copii. In caz contrar, daca nu s-a discutat despre acest subiect si partenerii nu se cunosc destul de bine, este posibil sa afle acest lucru de-abia dupa aparitia copilului, ceea ce ar duce la un conflict serios intre cei doi.

Relatia e pe locul al doilea

Daca ai observat ca familia, prietenii sau cariera sunt pe primul loc, ai de-a face cu o problema destul de importanta in cadrul cuplului.

Sunt perioade in care atentia ne este solicitata mai mult de familie cand cineva este bolnav sau un proiect la serviciu, dar cand acest lucru se transforma intr-o obisnuita, se ridica un semn de intrebare asupra partenerului care pare ca vrea sa evite relatia in care se afla.

Pana la urma, intr-un cuplu sunt doi oameni care se pot baza unul pe celalalt si in moemntele frumoase si in cele mai putin placute. Excluderea unuia inseamna ca ceva nu este in regula si e bine sa ai o discutie in acest sens in care sa clarifici lucrurile.

Cuplul nu functioneaza ca un parteneriat

Intr-o relatie sanatoasa, cei doi oameni au drepturi egale si trebuie sa se simta in siguranta pentru a-si exprima emotiile si a fi ei insisi. In momentul in care exista o competitie in care unul vrea sa castige tot timpul, iar celalalt doar sa fie obedient, apare sentimentul de nemultumire si de dezechilibru care, in cele din urma, va duce la separare.

Unul dintre parteneri crede ca celalalt ii datoreaza ceva

Atunci cand facem ceva pentru persoana draga, putem avea asteptari intr-o relatie nesanatoasa sa ni se intoarca efortul cu care l-am sprijinit pe celalalt.

In acest caz, se creeaza un conflict in care fiecare lucru facut trebuie rasplatit, fapt care seamana mai mult cu un schimb, nu cu impartasirea iubirii pe care o avem fata de partener. In final, povestea de dragoste se va destrama, deoarece era bazata pe un schimb de interese si pe asteptari, nu pe iubire neconditionata.

Lipsa apropierii emotionale si fizice

Lipsa intimitatii dintre cei doi inseamna ca ceva s-a intamplat pe parcursul relatiei. Daca partenerul tau nu este si cel mai bun prieten caruia sa-i spui totul cu cea mai mare incredere, atunci relatia incepe sa se clatine.

In plus, lipsa contactului fizic poate fi o problema sau o lipsa de comunicare care duce, inevitabil, la despartire.

Pentru a contrabalansa acest lucru, planuieste momente frumoase cu cel drag, reconstruieste relatia cum a fost la inceput, faceti impreuna lucruri amuzante.

Daca intr-o relatie nu exista incredere, respect, bunatate si iubire, atunci e recomandat sa lucrati la problemele care au aparut pe parcurs si sa gasiti o solutie.

Newsletter