Nimeni nu-și dorește să fie înșelat în relație, trădarea fiind cea mai grea formă de umilință și cel mai des întâlnit motiv pentru ruperea relațiilor de cuplu. Din păcate, statistic vorbind, 10-15% dintre femei înșală în timpul căsniciei, comparativ cu 20-25% dintre bărbații care calcă strâmb.
Este interesant faptul că majoritatea acestor aventuri extraconjugale pot fi prevenite, dacă ambii parteneri acordă mai multă atenție unul altuia și mariajului însăși. Există cinci factori de risc importanți care conduc la infidelitate într-o relație.
1. Partenerii nu se împacă în pat
Este foarte important, pentru binele unei relații, ca partenerii să își rezolve toate neplăcerile, discuțiile, toate nemulțumirile în dormitor. Faptul că aceștia se culcă supărați, în altă cameră față de partener, cu spatele la acesta, iar după câteva zile se prefac că nu s-a întâmplat nimic, nu este tocmai în regulă.
Pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, partenerii se distanțează unul de celălalt și lasă emoțiile negative să îi cuprindă. De-a lungul mai multor ani în timpul căsniciei, acest comportament repetitiv poate avea urmări negative. Unul din parteneri se poate simți lovit, rănit, poate crede că nu este iubit de celălalt, de aceea cea mai bună metodă de a rezolva conflictele este în intimitate.
2. Nu există onestitate între parteneri
De-a lungul căsniciei, sinceritatea este foarte importantă. A omite adevărul, a spune doar o parte din el sau ceea ce ne convine, ceea ce este mai convenabil, nu este un comportament tocmai corect. O relație sănătoasă începe cu onestitatea unul față de celălalt, cuplurile trebuie să își exprime în mod sincer sentimentele, problemele pe care le au, nemulțumirile, chiar și în ceea ce privește copiii. În caz contrar, minciunile sau omiterea adevărului vor eroda relația, iar partenerii surprinși că mint vor pierde încrederea celuilalt lucru, iar încrederea este foarte greu de recâștigat.
3. Îl vezi pe celălalt ca pe un adversar, nu ca pe un membru al echipei
Uneori, partenerii în loc să se vadă ca fiind două părți importante ale unei echipe, fiind de aceeași parte a baricadei în anumite situații, se privesc unul pe celălalt ca pe adversari. Într-o familie sau într-un cuplu, partenerii ar trebui să fie uniți de un țel comun, de un scop comun, de sentimente frumoase și nu să fie oponenți într-o luptă din care nimeni nu iese câștigat. Mariajul este un parteneriat, iar resentimentele și mânia nu au ce căuta în el.
4. Partenerii nu își expun clar dorințele sau nemulțumirile
Celălalt nu îți poate citi niciodată gândurile și faptul că tu nu îi spui clar ceea ce îți dorești, ceea ce vrei, ce te nemulțumește sau ce așteptări ai, este în detrimentul relației voastre. Majoritatea cuplurilor susțin, în fața terapeutului, că vor doar să se simtă iubiți, apreciați și respectați. Dar este nevoie de informații concrete, exemple exacte pe care să și le expună partenerii unul altuia, astfel încât să dea de înțeles ce gesturi ar trebui să facă celălalt și cum să-și arate afecțiunea.
5. Nu sunteți o prioritate unul pentru celălalt
În orice cuplu sau familie, mai ales atunci când vin pe lume copiii, partenerii nu mai sunt o prioritate unul pentru celălalt, ci se lasă de cele mai multe ori pe ultimul loc. Dar acesta nu este un mod de gândire foarte sănătos și nici un comportament benefic pentru relație. Poate că partenerul tău nu este prioritatea ta numărul unu, dar trebuie să fie în top trei. În caz contrar, lipsa de interes pentru partener se va simți și poate duce la infidelitate.
Asigurați-vă că respectați aceste cinci puncte foarte importante, că vă prioritizați partenerul, că îi acordați atenția necesară, onestitatea pe care o merită și cu siguranță vă veți încadra în acel procentaj de 75-80% dintre partenerii care nu înșală și nu sunt înșelați.
Surse foto: pexels.com, pexels.com, pexels.com, pixabay.com, pixabay.com
Surse articol: yourtango.com