Home Mireasa Frumusete 5 lucruri despre masaj pe care trebuie sa le stii

5 lucruri despre masaj pe care trebuie sa le stii

5 lucruri despre masaj pe care trebuie sa le stii
Ioana-Catalina Pavel
Sâmbătă, 12.03.2011
Masajul terapeutic are o multime de beneficii, printre care imbunatatirea circulatiei si a starii pielii, alungarea stresului si a oboselii, calmarea si stimularea sistemului nervos. Masajul este recomandat mai ales femeilor insarcinate. Masajul terapeutic merge excelent impreuna cu orice dieta de slabire, sport sau psihoterapie daca iti doresti cu adevarat sanatatea completa. 
Ca si sedintele la psiholog, cele de masaj nu mai reprezinta astazi un lux, ci o necesitate. Imbunatatirea circulatiei, detensionarea muschilor, alungarea oboselii, si inducerea unei stari psihice de bine sunt numai cateva din beneficiile masajului terapeutic. Unii spun ca masajul reprezinta cea mai buna forma de terapie, fara medicamente.

1. Imbunatatirea circulatiei, eliminarea toxinelor

Mai ales in perioada rece, este nevoie sa ne imbunatatim circulatia sangelui. Masajul face acest lucru: imbunatateste circulatia singelui si a limfei. Pentru ca intregul corp sa fie sanatos, toate celulele sale trebuie sa fie sanatoase. Ele sunt sanatoase doar atunci cand sunt alimentate din abundenta cu sange si limfa pentru ca aceste fluide aduc nutrienti si oxigen si indeparteaza deseurile si toxinele.

Starile de incordare si durerile de spate, lombare sunt tot mai intalnite si mai grele. De aceea sedintele de masaj au rolul de a ameliora aceste dureri, reducand oboseala, stresul si anxietatea si sporind starea de relaxare generala. Este ideal pentru a preveni spasmele musculare si castiga lupta impotriva starilor depresive.

Masajul imbinat cu exercitiile fizice poate avea efecte uimitoare asupra corpului. In cazul femeilor insarcinate, masajul ajuta la relaxarea muschilor folositi in timpul sarcinii si pregateste corpul pentru nastere.


2. Detensionarea muschilor


In urma masajului, se produc schimbari in structura sangelui, imbogatindu-l cu oxigen. Un beneficiu mult dorit al masajului este acela de a detensiona muschii contractati si de a-i stimula pe cei slabi. Se produce astfel un echilibru muscular care amelioreaza sanatatea corpului, sporindu-i vitalitatea. Masajul intinde usor muschii si tesuturile, sustinand mentinerea elasticitatii lor. Detensionarea musculara poate ajuta si la eliberarea de emotii reprimate.


3. Echilibrarea sistemului nervos


Poate ca acesta este cel mai dorit si necesar beneficiu pe care il aduce masajul: acela de a echilibra sistemul nervos. In cazul in care ai inceput o anumita forma de psihoterapie, este recomandat sa o imbini cu ceva fizioterapie. O buna insanatosire a psihicului presupune si o insanatosire a sistemului nervos. Exercitiile fizice, aromoterapia, baile calde, si mai ales masajul ajuta la calmarea si stimularea acestuia.


4. Imbunatatirea starii pielii


Masajul actioneaza si asupra functiei glandelor sebacee si glandelor sudoripare, care mentin pielea lubrefiata si sanatoasa. Prin cateva sedinte de masaj- de preferat cel putin 10- pielea chiar daca este dura si lipsita de elasticitate poate deveni supla.

5. Inducerea unei stari generale de bine


Toate aceste beneficii sunt menite sa aduca o imbunatatire a tonusului intregului organism. Este una din cele mai vechi forme de terapie, fiind foarte importanta pentru dezvoltarea mintii si corpului. Oamenii de stiinta dar si cei preocupati de spiritualitate (preoti, guru etc.) au recunoscut ca majoritatea bolilor fizice au cauze interne. De aceea ideea ca o activitate in care implicam doar corpul (cum ar fi de exemplu jogging-ul, aerobicul, masajul etc.) are efecte si asupra psihicului, sufletului, nu este deloc nelalocul ei.


Masajul poate ajuta in orice sport sau forma de exercitiu, in orice dieta de slabire sau cura de detoxifiere. Terapia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta in multe boli. Durerile de cap, insomniile, tulburarile digestive inclusiv constipatia, artrita, astmul, sinuzita, si alte dureri minore sunt numai cateva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj.

Newsletter