10 lucruri pe care mama miresei nu trebuie sa le uite
A venit momentul să îți vezi fiica devenind femeie, soție, mireasă! Nu te lăsa copleșită de emoții și fii alături de ea în ziua marelui eveniment, oferindu-i tot sprijinul de care are nevoie!
A venit momentul să îți vezi fiica devenind femeie, soție, mireasă! Nu te lăsa copleșită de emoții și fii alături de ea în ziua marelui eveniment, oferindu-i tot sprijinul de care are nevoie!
Mama miresei sau soacra cea mică este o titulatură nobilă pe care unele femei o obțin la un moment dat în viață. A fi mama miresei înseamnă mai mult de a-ți încredința mâna fiicei viitorului ei soț și al tău ginere, ci implică o serie de îndatoriri și responsabilități pe care le ai privind binele suprem al fiicei tale și bunul mers al pregătirilor de nuntă.
Mama miresei are, de cele mai multe ori, emoții mai mari decât fiica ei, experimentând la rându-i bucuriile și dificultățile unei căsnicii, momentul părăsirii familiei de origine și având dorința de a-și vedea fiica fericită.
Iată 10 lucruri pe care trebuie să le știi și de care trebuie să ții cont atunci când devii soacră mică și nu vrei să uiți nici un aspect important al rolului tău de mamă și mamă soacră.
Ce opinie este mai de preț pe această lume decât cea a mamei? Cuvântul tău are o însemnătate foarte mare în alegerile pe care fiica ta le face în orice aspect al nunții, de la organizare și până la aspectul rochiei. Mama trebuie să fie nelipsită de la cumpărăturile specifice, precum rochia de mireasă, voalul, tiara și alte accesorii importante.
Cunoscând-o cel mai bine, știindu-i personalitatea și preferințele, vei putea să îi oferi o opinie pertinentă și să-ți ajuți fiica să aleagă cu inima, nu doar la recomandarea și insistențele vânzătorilor. De asemenea, nu îți lăsa fata singură la salonul de înfrumusețare și spune-i mereu cât de frumoasă va fi atunci când va păși la altar.
Deși nu este o datorie bătută în cuie, poți să mergi împreună cu fiica ta și ginerele doar dacă aceștia îți cer, la restaurantul unde va avea loc petrecerea, pe care cei doi îl vor alege de comun acord. Astfel vei putea să îi oferi o opinie realistă asupra bisericii în care se va desfășura ceremonia și asupra tortului, a preparatelelor care urmează să fie servite la nuntă, având atâția ani de experiență.
Mama miresei este, de regulă, și cea care îi cunoaște prietenele și care se poate implica în orice tensiune apărută înainte sau în timpul nunții, mai ales la petrecere. Fii înțeleaptă și ajută domnișoarele de onoare sau invitații care nu se înțeleg între ei să facă pace și să ajungă la un consens pentru binele fiicei tale.
Cu siguranță că la ceremonie vor fi invitați și din partea familiei tale, de aceea vei juca un rol foarte important în a-ți sfătui fiica ce familii să cheme, cum să le aranjeze la mese, astfel încât să nu intervină animozități și câți membri ai fiecărei familii se vor prezenta. Dacă le știi adresa sau ești aproape de invitați, te poți oferi să le trimiți tu sau să le livrezi personal.
Desigur că această sarcină poate reveni și uneia din prietenele ei, dar, în calitate de mamă, poți participa la alegerea accesoriilor, a pantofilor, a genții și bijuteriilor și, de ce nu, la alegerea lenjeriei intime care va fi purtată pe dedesubtul rochiei de mireasă și care trebuie să fie deopotrivă confortabilă și sexy.
Pentru a-ți scuti fiica de o cheltuială în plus, ai putea să organizezi celebra ceremonie a ciorbei de potroace, care simbolizează o mică petrecere la care membrii familiei și cei mai importanți invitați se întâlnesc a doua zi după nuntă în ținute mult mai lejere, cu multă voie bună și remediu pentru mahmureală. Dacă ai o curte suficient de mare, pregătește totul așa cum se cuvine și primește invitații cu cele mai bune preparate.
Nimic nu este mai emoționant, mai plăcut și mai sensibil decât să vezi o mamă cum își ajută fiica să se îmbrace în ziua nunții, privilegiul pe care nu foarte multe femei îl au. Fie că o ajuți să aranjeze ultimele detalii, îi aranjezi voalul sau îi strângi corsetul la spate, fiica ta va fi cu siguranță mai mult decât bucuroasă să îi fii alături în acea zi.
Că în cazul oricărei petreceri sau eveniment, pe ultima sută de metri rămân o grămadă de lucruri nerezolvate și mici cumpărături de efectuat. Oferă-te să-ți ajuți fiica, fie că este vorba de cumpărarea unui pachet de gume de la magazin sau de aducerea certificatului de naștere de acasă la Starea Civilă.
De regulă nunțile în ziua de astăzi sunt destul de costisitoare, iar mirii uneori nu își permit să plătească toate avansurile sau cheltuielile de dinaintea ceremoniei. Până nu demult, tradiția era ca atât familia mirelui, cât și a miresei să se implice activ din punct de vedere financiar și să îi ajute pe tinerii căsătoriți fără a cere o parte din dar în schimb. Așa că, dacă ai posibilitatea oferă și acest sprijin fiicei tale, care cu siguranță îl va aprecia.
Dacă vei sta supărată într-un colț, obosită după atâtea planificări sau plictisită de muzica de la începutul petrecerii, cu siguranță că mireasa se va simți tensionată văzându-te așa. Chiar dacă este o zi foarte solicitantă atât pentru miri, cât și pentru părinții acestora, nu ezita să vorbești cu invitații, să dansezi pe ringul de dans, să primești rudele sau persoanele din familie alături de miri și mai ales să formezi o legătură de prietenie cu părinții băiatului.
Rolul mamei miresei este unul extrem de important. Vei râde și vei plânge odată cu fiica ta, vei dansa odată cu ea și îi vei masa picioarele a doua zi, îi vei fi alături la salon și cu siguranță acest lucru o va face să se simtă extrem de fericită, simțind că are parte de tot sprijinul pe care o mama ar trebui să-l ofere.
Surse foto: unsplash.com, pexels.com
Surse articol: hitched.co.uk, brides.com