Ritualul de ingrijire corporala are in principiu 3 pasi simpli: exfoliere, curatare si hidratare. Simpli in teorie, dar practica ne omoara. Ritmul alert de lucru, oboseala si stresul, eternul "du-te vino" urban ne determina ca la sfarsitul zilei sa rasuflam usurate si sa neglijam un ritual care pentru pielea noastra echivaleaza cu o saptamana de stres. Dar, bazandu-ma pe importanta acordata de fiecare femeie aspectului sau din ziua nuntii, voi prezenta procedurile standard de ingrijire ce stau la baza obtinerii unei pieli hidratate si stralucitoare.
Exfolierea:
In primul rand, exfolierea cotidiana cu o perie speciala este indicata atunci cand esti sub dus. Aburul deschide porii, iar masajul cu peria rigida determina o mai buna circulatie a sangelui prin drenajul limfatic. Masajul se realizeaza de jos in sus, de la glezne in directia inimii cu miscari ample si ascendente, cu efect de lifting. Niciodata nu masa pielea in jos, doresti sa o mentii supla, nu sa ii grabesti pierderea elasticitatii.
De doua ori pe saptamana, foloseste pentru exfoliere un produs de scrub. Scrubul actioneaza mult mai in profunzime decat peria, indeparteaza stratul de celule moarte ce determina aspectul tern, lipsit de stralucire al pielii. Pentru zonele cu celulita, poti folosi zat de cafea, este foarte eficient. Zaharul brun este o alta varianta de scrub preferata de adeptele terapiilor naturiste.
Nu iti neglija spatele, de mult ori constati aparitia inesteticelor probleme acneice in aceasta zona, desi tenul tau este curat si luminos. Cauza o constituie porii astupati. O alta idee este sa-ti prinzi parul intr-un coc atunci cand dormi pentru ca sebumul de pe firele de par sa nu ajunga in contact cu pielea spatelui. Poti aplica produse cosmetice pe baza de acid salicilic pentru a trata problemele deja existente.
Pentru zona decolteului care prezinta probleme asemanatoare, iti recomand produse care sa contina in compozitie ulei de arbore de ceai, este un ingredient minune in tratarea cosurilor, insa este mai bine sa previi decat sa tratezi.
Hidratarea:
Dupa exfoliere, cremele hidratante, lotiunile de corp sau untul de corp patrund mult mai repede in piele. Acelasi efect il observam si in cazul cremelor anticelulitice. Produsele destinate hidratarii corporale sunt diverse, alege-le in functie de preferinte (aromele favorite, cantitatea de parfum sau textura mai cremoasa in lotiune si mai solida in unt), dar si de efectul urmarit. Crema anticelulitica se aplica prin masaj ce consta in "ciupirea" pielii, tot de jos in sus. Ai rabdare, cremele actioneaza cam in 2 luni, masajul trebuie sa dureze cel putin 15 minute si asocierea cu sport si dieta corespunzatoare este de cele mai multe ori obligatorie. Daca doresti o lotiune autobronzanta, alege una care actioneaza zilnic, nu cu efect expres, pentru ca mai bine mai ai de adaugat decat sa nu stii cum sa mai scapi de bronzul portocaliu obtinut. Aplica o pelicula fina in fiecare seara si limiteaza numarul de seri in functie de intensitatea dorita. Daca ai exagerat (coatele si genunchii sunt predispuse unei discrepante cromatice), apeleaza la putina zeama de lamaie pe care sa o aplici pe zonele respective.
Tonifierea:
Dusurile scotiene, tratament anticelulitic, au un efect ultra benefic pentru tonifierea muschilor. Alternarea apa calda si apa rece are efectul de intensificare a circulatiei sangelui. Dupa un astfel de dus o sa te simti revigorata si dinamica, insa nu apela la schimbari bruste de temperaturi extreme, este periculos pentru inima. Daca suferi de probleme cardiace, este mai bine sa nu incerci terapia pana nu consulti medicul.
Pentru tonifiere, impachetarile in folie alimentara sunt binevenite. Aplica creme de tonifiere si impacheteaza zonele cu folie. Cel mai eficient este sa asociezi imapachetarea cu sportul, toxinele si apa in exces sunt eliminate mult mai rapid.
Aromatherapy:
Aplica dupa curatarea cu gelul de dus o lotiune de corp cu aceeasi aroma, capteaza mult mai bine deliciul olfactiv. Pulverizeaza apa de parfum sau de toaleta dupa ureche, pe gat si la incheietura mainii, o sa ai un somn mult mai odihnitor. Apa de parfum nu se evapora la fel de repede precum cea de toaleta, asa ca aplica o cantitate mai mica.
Si nu uita: ritualul tau zilnic de ingrijire este un rasfat, nu o datorie!