Verighetele reprezinta simbolul universului, al iubirii, este cercul infinit al unei iubiri infinite, perfecte, si arata legatura dintre soti. Ele sunt nelipsite de la orice nunta. De regula mirele este cel care cumpara verighetele. El e cel care face si cererea in casatorie, oferindu-i miresei inelul de logodna. Unele cupluri sar peste acest pas, al logodnei, si trec direct la nunta propriu-zisa cu verighete.
Tortul este partea cea mai delicioasa a nuntii. Acest obicei s-a pastrat inca de pe vremea Imperiului Roman cand mirele rupea in doua tortul de capul miresei, pentru a-si arata autoritatea. In functie de numarul de invitati, acesta poate avea diferite dimensiuni. In general, tortul mirilor are 2 sau mai multe nivele. Dupa acest moment, de regula, urmeaza ca toate fetele sa se stranga intr-o hora pentru a celebra mireasa.
Nu exista nunta la care sa nu fie prezenti si domnisoarele si domnisorii de onoare. Alegerea acestor personaje este o traditie tot din perioada Imperiului Roman care zicea ca la o nunta trebuie sa existe 10 martori. De obicei domnisoara si domnisorul de onoare sunt de obicei fie cel/cea mai bun/a prieten/a, fie fratele sau sora mirelui/miresei.
Un moment mult-asteptat de invitatele la nunta este aruncarea buchetului miresei. Aceasta din urma il arunca peste umar unde asteapta nerabdatoare toate fetele nemaritate invitate la nunta. Se spune ca cea care il va prinde se va marita si ea cat de curand.
Cadourile sunt prezente si ele la orice nunta. La sfarsitul nuntii, mirele si mireasa trebuie sa ofere fiecarui invitat cate o mica atentie, un suvenir de nunta din partea lor. De asemenea rudele si prietenii cei mai apropiati le daruiesc acestora cadouri de casa noua, fie inainte de ziua nuntii, fiecare chiar atunci. Cadourile sunt...de "casa noua". Se presupune ca cei doi se vor muta intr-o casa noua si vor trebui sa o mobilize si utileze, astfel ca variantele de cadouri sunt nenumarate!