Home Cuplu Psihologia cuplului 8 semne că persoana cu care vorbești pe aplicațiile de dating este toxică

8 semne că persoana cu care vorbești pe aplicațiile de dating este toxică

8 semne că persoana cu care vorbești pe aplicațiile de dating este toxică
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 12.03.2024

Aplicațiile de dating par foarte ofertante la prima vedere, pline de imagini cu oameni frumoși, corecți, dezamăgiți în dragoste, care își caută fericirea. Realitatea este că pe aceste aplicații se ascund și narcisiști și oameni toxici. Află care sunt semnalele la care trebuie să fii atentă pentru a te asigura că potențialul partener cu care speri să te căsătorești și care se află în spatele unui ecran nu este altceva decât cel mai mare coșmar al tău.

Aplicațiile de dating reprezintă o metodă modernă și eficientă de a-ți găsi sufletul pereche, de a te conecta cu o persoană care împărtășește aceleași valori, preferințe și interese. Cel puțin așa stau lucrurile în teorie, unde persoanele care își fac conturi pe rețelele de socializare și pe aplicațiile de dating online sunt cinstite, vorbesc cu multă lejeritate și sinceritate despre propria lor persoană, pun poze reale și își arată adevăratele intenții, gânduri, așteptări.

În realitate, în spatele acestor conturi se ascund și persoane toxice, care nu caută decât să absoarbă energia pozitivă a celuilalt și care oferă semnale de alarmă îngrijorătoare chiar din descrierea postată pe profil. Aceste aplicații sunt pline de persoane narcisiste, cu intenții greșite, gânduri ascunse, persoane care nu caută o relație serioasă, cel mai mult o aventură, care obișnuiesc să ofere speranțe deșarte celuilalt pentru a obține ceea ce își doresc, apoi …îl abandonează.

Să vedem când trebuie să te alarmezi în privința unei persoane pe care ai cunoscut-o pe un site de matrimoniale și ce anume trebuie să te îngrijoreze la un potențial pretendent.

În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că toate informațiile personale precum adresă, număr de telefon, numărul cardului, care îți aparțin, sunt secrete și nu trebuie să le împărtășești cu nimeni, cu atât mai puțin cu un necunoscut care îți vinde vorbe deșarte pe un site. Dacă simți că este ceva în neregulă cu persoana de la celălalt capăt al click-ului, nu ezita să întrerupi orice legătură sau chiar să alertezi administratorii site-ului ori autoritățile, dacă ceva ți se pare suspect.

Nu caut prieten de corespondență și vreau să ne întâlnim în realitate, nu să ne dăm mesaje text”

barbat mesaj text

Acesta este primul semnal de alarmă care trebuie să te îngrijoreze, în primul rând pentru că persoana cu care tu vorbești vrea să te atragă la o întâlnire pentru a obține ceea ce îți dorește de la tine. În general, utilizatorii online care susțin că preferă întâlnirile față în față și nu vor să corespondeze nici măcar câteva zile pentru a vă cunoaște mai bine, au intenții ascunse. Este just faptul că nimeni nu vrea să vorbească luni întregi până să se întâlnească față în față cu cealaltă persoană, dar un schimb de câteva mesaje text, este absolut necesar. În plus, această tentativă de a te cunoaște în persoană poate fi foarte periculoasă.

„Care este genul tău? Ce îți place?”

Fii foarte atentă atunci când persoana cu care vorbești în mediul online îți pune mai multe întrebări pentru a aflat de la tine exact tipul de persoană care îți place, genul de om alături de care te simți bine sau te vezi îmbătrânind. Foarte probabil vorbim despre un narcisist care încearcă să își contureze portretul persoanei ideale pe care tu o ai în minte și să distimuleze o perioadă bună de timp pentru a-ți câștiga încrederea și sentimentele.

Aceste întrebări reprezintă o mică parte dintr-o amplă strategie, menită să te facă să mărturisești ceea ce îți place cu adevărat la o persoană, astfel încât să copieze un astfel de comportament și să te facă să te îndrăgostești iremediabil. Nu da niciun fel de explicații sau descrieri și spune-i celuilalt că vei descoperi în timp dacă este genul tău sau nu.

Fosta mea...”

femeie sta pe telefon in bar

Orice frază care începe cu „fosta mea” sau orice idee în legătură cu fosta relație este o trăsătură toxică a persoanei cu care stai de vorbă chiar și virtual. Trebuie să înțelegi că respectivul nu a trecut peste ultimul eșec în amor, nu a putut să renunțe la sentimentele pentru fosta lui iubită și caută probabil doar un mod de a o face să sufere sau un pansament bun de pus pe rană, iar acela vei fi tu. Nu numai că este lipsit de bun simț și de bun gust să vorbiți despre foștii parteneri sau fostele relații, ci este un lucru care trebuie să îți dea de gândit atunci când vorbești cu o persoană cu apucături narcisiste, foarte geloasă sau care nu și-a putut depăși eșecurile.

Lasă-mă să-ți gătesc ceva, te invit la mine, locuiesc foarte aproape…”

Dacă partenerul tău online îți propune să îți gătească ceva, să savurați împreună un pahar, un cocktail în locuința lui sau într-un loc din apropierea casei lui, atunci acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pe care trebuie să îl ai în vedere. Ai grijă la substanțele care pot fi puse subtil în băutură sau în mâncare și nu merge în casa unui străin, mai ales la prima întâlnire.

Nu caut dramă! Urăsc drama!”

Internauții care își pun la profilul aplicației de întâlniri online un astfel de mesaj sunt de fapt sursa de dramă în sine. O persoană care susține că nu-i plac dramele și conflictele, încurcăturile amoroase, sunt, de regulă, cele care le generează. Ai grijă la aceste persoane toxice și întreabă-te de ce ar scrie cineva în descrierea propriului profil că urăște ceva? Ai toate șansele să dai peste un maestru al dramei totale dacă te încumeți să ieși la o întâlnire romantică.

Urăsc minciuna. Caut o persoană loială la fel ca și mine”

barbat cu masca

La fel ca și în cazul declarației despre dramă, cei care susțin că urăsc minciuna și că sunt loiali în general vor dovedi contrariul într-o relație. Respectul și onestitatea, precum și loialitatea, sunt cerințele minime într-o relație, așa că nu ar trebui să fie exprimate vădit, cu excepția cazurilor în care celălalt este genul de mincinos patologic. Dacă cel pe care vrei să îl întâlnești își expune aceste calități pentru a te convinge să intri într-o relație cu el, șansele sunt să fii foarte dezamăgită și să îți dovedească exact opusul.

„Sunt o persoană sarcastică și am nevoie de cineva care să-mi înțeleagă simțul umorului fără a mă judeca”

Ironicii, sarcasticii, persoanele care fac o glumă aparent nevinovată despre oricine și despre orice, punând totul pe seama simțului umorului foarte bine dezvoltat sunt în general cei care jignesc foarte mult. Sarcasmul și ironia nu își au locul într-o relație în care glumele pot deveni motive reale de lipsă de respect și pierderea demnității celuilalt.

O persoană sarcastică nu va fi niciodată compatibilă cu o persoană empatică, pentru că se va dovedi foarte directă în exprimare, mergând până într-acolo încât să jignească, să rănească sentimentele celuilalt. A nu se confunda glumele cu umilința, cu bullyingul, pentru că într-o relație partenerii sunt coechipieri, nu reprezentanți pe o scenă de stand-up comedy.

Mult succes în a-ți găsi jumătatea în lumea sinuoasă a aplicațiilor online de matrimoniale. Vei avea nevoie de multă intuiție pentru a-ți da seama cine este potrivit și cine nu pentru așteptările tale.

Surse foto: pixabay.com

Surse articol: thoughtcatalog.com

Newsletter