Multiplele experiente nefericite ale rudelor, prietenelor sau altor cunostinte au alertat viitoarele mirese cu privire la necesitatea realizarii unei probe de machiaj atunci cand vine vorba de make-up-ul vizat pentru ziua nuntii. Care sunt beneficiile acestei probe si ce trebuie sa iei in considerare?
1. Este indicat sa soliciti un portofoliu atunci cand vorbesti cu un make-up artist pentru machiajul de nunta. Machiajele realizate anterior pot spune multe despre stilul acestuia si despre compatibilitatea dintre el ca profesionist si tine ca potential client.
2. Un alt lucru fundamental este eventuala incompatibilitate dintre machiajul pe care ti-l doresti sau pe care il propui si trasaturile tale. Este posibil ca look-ul vizat sa nu se potriveasca culorii ochilor sau parului sau chiar sa nu iti vina personal. In cazul in care rezultatul final nu te satisface, puteti conveni asupra unei adaptari a machiajului: nu ti se potriveste stilul cat eyes? Incearca un smoky. Pastreaza stilul machiajului si regandeste culorile. Ajutorul unui specialist este nepretuit in astfel de situatii, iar acest gen de detalii sunt mult mai bine puse la punct in cadrul probelor.
3. O alta recomandare pe care ti-o pot face: atunci cand realizezi proba machiajului de mireasa, este indicat sa iti aranjezi si parul in genul de coafura pe care vrei sa il adopti. Look-ul per total are multe de spus; coafura si machiajul se completeaza reciproc de minune, iar in unele cazuri te pot induce in eroare daca nu le vezi in ansamblu. 4. Un alt avantaj al probei machiajului destul de exploatat de occidentali este posibilitatea de a discuta cu make-up artistul in vederea armonizarii stilului de machiaj cu ideea generala a decorului de nunta. Astfel de detalii pot fi puse la puncte in cadrul probei. Alegerea produselor ce vor fi folosite in ziua nuntii tine tot de acest bride trial, cum mai este numit, iar selectia astfel rezervata pentru tine te va ajuta sa economisesti foarte mult din timpul pe care l-ai fi alocat in mod normal machiajului in lipsa acestei probe anterioare. |
5. Este indicat de asemenea sa porti un dialog cu make-up artistul tau cu privire la produsele folosite. Exista produse de make-up special concepute pentru a realiza ceea ce se cere de la un look fotografic: rezistenta, matifiere completa anti-shine, culori intense, armonizate si per total, un look natural.
6. Inca un hint pe care cu siguranta un make-up artist trebuie sa il cunoasca, insa este bine sa fii in alerta: oricat de atasata ai fi de anumite nuante sau texturi, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt complimentate si de aparatul foto. Nu miza pe sidefuri sau tonuri glitter, renunta la rujul rosu. Nu te lasa purtata de val cand vine vorba de tendinte: mizeaza pe look-urile clasice, de care sa iti amintesti cand vezi fotografiile de nunta.
7. Daca ai in minte un machiaj anume, adu o poza. Vizualul are un efect mult mai mare decat verbalul. Tu poti percepe nuante si texturi diferit fata de un profesionist, de aceea riscurile ca rezultatul asteptat sa nu coincida cu realitatea este mult mai mare in cazul in care te rezumi la descrieri.
8. Sub nicio forma nu ezita sa ii spui make-up artistului daca nu iti place rezultatul final. Schimbarile pe care el le poate aduce au scopul de a iti valorifica trasaturile, insa exista tipuri de make-up cu care este posibil sa nu te simti comfortabil. Comunicarea este un must si reprezinta insasi scopul acestei probe de make-up. 9. Make-ul artistul vedetelor, Kelly Hollands, iti recomanda sa programezi proba cu aproximativ 4 saptamani inainte. Astfel, in cazul in care se fac modificari rochiei sau coafurii in ultimul moment, se pot discuta si materializa eventuale schimbari la capitolul machiaj. |
10. Principalele considerente pe care trebuie sa le discuti cu profesionistul in cadrul acestei probe:
Luna, sezonul nuntii si tendintele aferente
Culoarea buchetului, culoarea generala a decorului, rochiile domnisoarelor
Timpul alocat, chestiuni organizatorice (parul inainte de machiaj, locul de realizare a machiajului, etc.)